Teresitas yra meksikietiškas patiekalas. Tai kukurūzų tortilijos, įdarytos
pupelėmis, sūriu, mėsa, daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis, o tada kepamos keptuvėje arba orkaitėje. Patiekalas kepamas keptuvėje arba orkaitėje. Teresitas paprastai patiekiami su padažais ir grietine. Šis patiekalas gali būti pagrindinis patiekalas arba užkandis. Teresitas taip pat gali būti desertas, jei tortilijas pagardinsite sodriu saldžiu kremu. Šis patiekalas išpopuliarėjo ne tik Meksikoje, bet ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Iš valstijų teresitas atkeliavo į Europą, kur jis gaminamas įvairiuose mažuose restoranuose.
Teresitas galite pasigaminti ir patys.
Sudedamosios dalys: 1:
- Pienas – 800 ml;
- cinamono – 1 lazdelė;
- apelsino žievelė;
- citrinos žievelės;
- cukraus – 80 g;
- kiaušinių tryniai – 4 vnt;
- vanilės esencija – 1 šaukštelis;
- kukurūzų krakmolo – 4 šaukštai;
- sluoksniuotos tešlos – 2 sluoksniai.
Teresitos paruošimas:
Į puodą supilkite 400 ml pieno, pašildykite jį, kol sušils, įberkite cinamono, citrinos ir apelsino žievelės bei cukraus. Pieną užvirinkite.
Tuo tarpu į likusius 400 ml pieno supilkite kiaušinių trynius, vanilės esenciją ir kukurūzų krakmolą ir plakite tol, kol pasišalins visi gumuliukai. Karštą pieną perkoškite į krakmolo mišinį
. Supilkite pieną į puodą ir virkite, kol sutirštės. Tada nukelkite kremą nuo ugnies, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti šaldytuve.
Tešlos lakštą supjaustykite į 6 vienodus maždaug 7×7 cm dydžio kvadratus. Į konditerinį maišelį įdėkite kremo ir išspauskite kremą prie vienos tešlos kvadrato pusės.
Suvyniokite kremą į tešlos vamzdelį ir abu galus užspauskite šakute. Neišvaizdžius kraštus galima nupjauti.
Dėkite suktinukus į šaldytuvą 20 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir įmeskite į jį suktinukus su kremu. Kepkite teresitas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Iškepę teresitai dedami ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų riebalai.
Traškius vamzdelius pabarstykite cukrumi ir patiekite su arbata.