Daugeliui žmonių kyla klausimas – kodėl valgome šlakius? Yra daug kitų skanių ir ekonomiškų žuvų. Vis dėlto verta suprasti, kad poliaką valgyti nėra taip paprasta, kaip atrodo. Poliakas
yra sveika ir, tinkamai paruoštas, skani žuvis, turinti daug maistingųjų medžiagų. Joje yra daug baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų
. Dėl didelio baltymų kiekio lašiša skatina raumenų masės augimą ir stiprina kaulus. Be to, polockas yra dietinis produktas, turintis mažai kalorijų ir riebalų.
paruoškime sultingą keptą polocką
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: Polinezijos – 1 kg;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- Svogūnas – 3 vnt;
- Morkos – 3 vnt;
- Augalinis aliejus;
- kečupas – 2 valg;
- Sūris – 100 g.
Keptų lašišų gaminimas:
Išvalytą žuvį perpjaukite išilgai ir pašalinkite nugarkaulį. Supjaustykite polocką nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ištepkite majonezu.
Marinuoti 20 minučių uždengus dangčiu. Tuo metu ketvirčiais žiedų supjaustykite svogūnus, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Morkas sutarkuokite stambia tarka ir pridėkite prie svogūnų
.
Daržovių apkepą patepkite kečupu, padalykite į dvi dalis.
Dalį daržovių apkepo sudėkite į kepimo formą. Ant daržovių pagalvėlės sudėkite marinuotą polocką, uždenkite antrąja daržovių apkepo dalimi.
Žuvį kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Stambia tarka sutarkuokite sūrį ir apibarstykite juo iškepusį polinuką, pašaukite atgal į orkaitę 5-7 minutėms.
Gauname kvapnią poledinę menkę su svogūnų ir morkų garnyru. Sūris puikiai papildo patiekalą ir padaro jį sotesnį.