Mėgstate pyragus, bet neturite tobulo recepto? Tuomet pagaukite šį!
Ko reikės tešlai pagaminti:

- Reikės: 0,5 kg miltų;
- 200 ml pieno;
- 20 g mielių;
- 5 šaukštų cukraus;
- vieno kiaušinio;
- žiupsnelis druskos;
- sviestas;
- vanilinas.
Ko reikės vyšnių įdarui:
- šviežių vyšnių arba uogienės;
- kiaušinio trynio riebalais patepti.
Paruošimo procesas

1. Dubenyje sutrupinkite mieles ir supilkite vos šiltą pieną.
2. Į šį mišinį įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą.
3. Supilkite cukrų, vanilę ir šiek tiek druskos. Atsargiai suberkite miltus ir minkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų.
4. Palikite tešlą šiltoje vietoje bent valandai. Vieną kartą išminkykite ir padalykite į gabalėlius.
5. Jei naudojate uogienę, visiškai nusausinkite sirupą. Jei naudojate šviežias vyšnias, naudokite cukrų ir krakmolą.
6. Dalį tešlos iškočiokite, sudėkite įdarą ir tvirtai užspauskite kraštus.

7. Paruoštus pyragėlius sudėkite ant kepimo skardos ir palikite 20 minučių pastovėti. Aptepkite kiaušinio tryniu ir pusvalandžiui pašaukite į orkaitę.
Pasidarykite arbatos ir mėgaukitės!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

