Salotos su vištienos krūtinėle „Pirmoji meilė” – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Vištienos krūtinėlė yra baltymų šaltinis, o daržovės ir žolelės salotoms suteikia reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Yra daug salotų su vištienos krūtinėle receptų. Atsižvelgdami į savo pageidavimus, galite rinktis sotesnį variantą su bulvėmis, kiaušiniais ir sūriu arba lengvas daržovių salotas su žolelėmis ir alyvuogių aliejumi.
Vištienos krūtinėlę salotoms galima ruošti įvairiais būdais: virti, kepti arba kepti keptuvėje
.
Svarbu mėsos neperkepti, kad ji išliktų sultinga ir minkšta.
Sudedamosios dalys: – Vištiena iš vištienos filė – 1 vnt:
- Svogūnas – 1 vnt;
- Druska – šaukštelis;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- actas 9% – 4 šaukštai;
- Vanduo – 150 ml;
- Virtos vištienos krūtinėlės – 2 vnt;
- Agurkai – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Sūris – 100 g;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
- Majonezas – 4 šaukštai.
Salotų „Pirmoji meilė” paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su puse arbatinio šaukštelio druskos, cukrumi ir actu, užpilkite vandeniu ir palikite taip 30 minučių. Tuo metu vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais
. Nusunkite marinatą nuo svogūnų ir sumaišykite jį su vištienos krūtinėle. Nedideliais kubeliais supjaustykite agurką, virtus kiaušinius, susmulkinkite žaliąjį svogūną
. Agurką, kiaušinius, žaliąjį svogūną sudėkite į vištieną, į mišinį suberkite tarkuotą sūrį. Salotas pabarstykite juodaisiais pipirais, druska ir užpilkite majonezu, gerai išmaišykite.

Gausite skanių paprastų salotų su vištienos krūtinėle. Tai gera Olivjė ir Cezario salotų alternatyva.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

