Picos tešla per 3 minutes. Tinginio pica ant skystos tešlos: gaminu iš visko, ką turiu šaldytuve

Pica laikoma labai populiariu patiekalu visame pasaulyje. Kadaise skurdus itališkas maistas dabar laikomas kulinariniu šedevru. Šiuolaikinė pica skiriasi nuo senovinio analogo. Anksčiau ant plonos tešlos buvo dedami patys pigiausi produktai, neretai jie tarpusavyje visai nesijungdavo

. Ploną tešlą lėmė ne receptas, o paprasčiausias žmonių pinigų stygius. Daugelis negalėjo sau leisti picai naudoti daug miltų. Vėliau šis itališkas patiekalas, atvirkščiai, tapo gerovės simboliu, nes buvo ruošiamas pasiturinčiose šeimose.

Paruoškime picai tinkamą tešlą

.

Picai skirti ingredientai:

  • Kefyras – 250 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 2 valg;
  • Miltai – 200 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Dešra – 150 g;
  • Šampinjonai – 2 vnt;
  • Alyvuogės – 10 vnt;
  • svogūnai – ⅓ vnt;
  • kečupas – 4 valg;
  • Sūris – 100 g.

Picos paruošimas:

Į šiltą kefyrą suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į mišinį dalimis persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą.

Dešrą supjaustykite batonais, pievagrybius – plokštelėmis, svogūnus – plunksnelėmis, alyvuoges – pusiau

.

Kepimo skardą išklokite pergamentu ir sudėkite ant jos tešlą

, išlyginkite paviršių, suformuokite ploną apvalų sluoksnį ir aptepkite jį kečupu.

Тесто для пиццы за 3 минуты. Ленивая пицца на жидком тесте: готовлю из всего, что есть в холодильнике

Ant picos dėkite dešrą, tada grybus, svogūnus ir alyvuoges.

Тесто для пиццы за 3 минуты. Ленивая пицца на жидком тесте: готовлю из всего, что есть в холодильнике

Kepkite picą 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Тесто для пиццы за 3 минуты. Ленивая пицца на жидком тесте: готовлю из всего, что есть в холодильнике

Tada ant picos užberkite sūrio ir kepkite dar 5-10 minučių.

Тесто для пиццы за 3 минуты. Ленивая пицца на жидком тесте: готовлю из всего, что есть в холодильнике

Taip iškepsite puikią picą kaip picerijoje. Be šių sudedamųjų dalių priedams galima naudoti ir kitus, pridėti mėsos, jei norisi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *