Šoninės užtepėlė yra originalus ir maistingas užkandis, kuris gali puikiai papildyti bet kurį stalą. Ji gaminama iš keptos šoninės su garstyčiomis, kiaušiniais, majonezu ir kitais ingredientais.
Užtepėlė pasižymi sodriu skoniu ir aromatu bei švelnia tekstūra. Ją galima patiekti ant duonos riekelių, krekerių ar daržovių kaip užkandį arba naudoti kaip padažą pagrindiniams patiekalams.
Papasakosime, kaip pasigaminti šoninės užtepėlę ant duonos.
Ingredientai: – Šoninė su lašinukais:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- žalios rūkytos šoninės – 70 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- garstyčios – 1 šaukštelis;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas;
- duona.
Šoninės užtepėlės paruošimas:
Supjaustykite nedideles duonos riekes ir išdžiovinkite jas keptuvėje. Taip pat keptuvėje apkepkite šoninę, išvirkite kietai virtus
kiaušinius. Kietai virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, šoninę supjaustykite. Į kiaušinius sudėkite šoninę, susmulkinkite žaliąjį svogūną.
Į produktų mišinį įpilkite garstyčių ir majonezo, išmaišykite. Mišinį užtepkite ant džiovintos duonos riekelių.
Gaunasi įdomi pusryčių užtepėlė. Žaliuosius svogūnus galite pakeisti petražolėmis, kitomis žolelėmis, taip pat įberti juodųjų pipirų. Šiai užtepėlei taip pat tinka įvairios daržovės, iš kurių galite pasigaminti sotų sumuštinį.