Sriuba su koldūnais buvo gerai žinoma tarp valstiečių. Šį patiekalą jie ruošdavo iš tešlos likučių ir gausaus sultinio. Jis buvo gana skanus ir sotus. Vėliau sriubą imta papildyti kitais ingredientais: bulvėmis, žolelėmis, sūriu. Taip sriuba pateko į darbininkų klasės racioną
. Itališki gnocchi laikomi koldūnų protėviais. Šiandien naudosime vieną paprasčiausių sriubos su koldūnais gaminimo receptų. Ji pavyks greitai ir skaniai, išbandykite ją.
Sriubos ingredientai:
- Vištienos filė – 500 g;
- svogūnas – 100 g;
- bulvės – 250 g;
- morkos – 100 g;
- augalinis aliejus – 20 g;
- druskos – 10 g;
- maltų juodųjų pipirų – 3 g;
- lauro lapai – vnt;
- žolelės.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 70 g;
- kiaušinis – vnt;
- sviestas – 10 g;
- druskos – 3 g.
Sriubos paruošimas:
Pirmiausia pasiruoškime ingredientus. Bulves, svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais, jei norite, morkas galite sutarkuoti tarka. Krūtinėlės filė supjaustome didesniais kubeliais
. Keptuvės dugne apkepsime paruoštus produktus. Kepimui naudojame augalinį aliejų. Pirmiausia pakepiname svogūnus ir morkas, tada sudedame filė. Kai vištiena pabals, įpilame 2-2,5 l vandens. Įdėkite lauro lapą ir užvirę virkite 7 min.
Atkreipkite dėmesį, kad jei vištiena iš anksto apkepta, ji greičiau iškepa ir nesidengia apnašomis.
Tada į puodą siųskite bulves
, virkite
dar 7 min. Išimkite lauro lapą
.Paruoškite tešlą koldūnams. Giliame dubenyje išplakite vištienos kiaušinį, įberkite druskos, žolelių ir prieskonių pagal skonį. Sumaišykite su dalimi miltų, išmaišykite šakute. Sudėkite ištirpintą sviestą, išmaišykite plaktuvu. Supilkite 30 ml vandens ir likusius miltus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Į sriubą po šaukštą įpilkite tirštos tešlos.
Patikrinkite koldūnų paruošimą pagal jų padėtį puode, jei jie plūduriuoja, vadinasi, yra paruošti.
Įberkite žolelių, druskos, pipirų ir palikite sriubą pastovėti 5 minutes. Gero apetito!