Bulvių zrazy yra vienas iš išradingiausių ir neįtikėtinai paprastų patiekalų, kurį gali pagaminti net pradedantis virėjas. Bulvių
zrazy
reikia mažiausiai ingredientų, ir pačių taupiausių.
Iš kur atsirado bulvių zrazy? Daugelis žmonių žino, kad zrazy yra panašūs į drapanikus. Savo ruožtu draniki yra baltarusių virtuvės patiekalas. Zrazy kilo iš Lenkijos, todėl
yra prielaida, kad baltarusiški draaniki kilo iš zrazy. Baltarusiai perėmė receptą ir šiek tiek jį modernizavo
. Papasakosime, kaip pasigaminti bulvių zrazy.
Bulvių zrazy ingredientai:
- bulvės – 3 vnt;
- kiaušinis – 2 vnt;
- miltai – 3 šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- krapų – ryšulėlis;
- mocarelos sūris.
Bulvių pyragėlių paruošimas:
Išvirkite bulves, kol jos bus paruoštos, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir pipirus, gerai išmaišykite
. Smulkiai sukapokite krapus, supilkite į masę ir vėl išmaišykite. Sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Šlapiomis rankomis iš tešlos formuojame plokštainį, į kurį dedame sūrį ir uždarome viduje.

Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame zrazus iš abiejų pusių po 3-4 min.

Tada 12 minučių kepkite zrazy po dangčiu ant silpnos ugnies.

Zrazy taip pat galite troškinti orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje 12 minučių. Gausite aromatingus ir skanius zrazy su sūrio įdaru.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

