Per 25 minutes išpučiamas zrazy. Neturiu laiko jų kepti, jie valgomi iš karto: svarbiausia – įdaras.

Bulvių zrazy yra vienas iš išradingiausių ir neįtikėtinai paprastų patiekalų, kurį gali pagaminti net pradedantis virėjas. Bulvių

zrazy

reikia mažiausiai ingredientų, ir pačių taupiausių.

Iš kur atsirado bulvių zrazy? Daugelis žmonių žino, kad zrazy yra panašūs į drapanikus. Savo ruožtu draniki yra baltarusių virtuvės patiekalas. Zrazy kilo iš Lenkijos, todėl

yra prielaida, kad baltarusiški draaniki kilo iš zrazy. Baltarusiai perėmė receptą ir šiek tiek jį modernizavo

. Papasakosime, kaip pasigaminti bulvių zrazy.

Bulvių zrazy ingredientai:

  • bulvės – 3 vnt;
  • kiaušinis – 2 vnt;
  • miltai – 3 šaukštai;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • krapų – ryšulėlis;
  • mocarelos sūris.

Bulvių pyragėlių paruošimas:

Išvirkite bulves, kol jos bus paruoštos, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir pipirus, gerai išmaišykite

. Smulkiai sukapokite krapus, supilkite į masę ir vėl išmaišykite. Sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Šlapiomis rankomis iš tešlos formuojame plokštainį, į kurį dedame sūrį ir uždarome viduje.

Пышные зразы за 25 минут. Не успеваю жарить, съедают сразу: всё дело в начинке

Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame zrazus iš abiejų pusių po 3-4 min.

Пышные зразы за 25 минут. Не успеваю жарить, съедают сразу: всё дело в начинке

Tada 12 minučių kepkite zrazy po dangčiu ant silpnos ugnies.

Пышные зразы за 25 минут. Не успеваю жарить, съедают сразу: всё дело в начинке

Zrazy taip pat galite troškinti orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje 12 minučių. Gausite aromatingus ir skanius zrazy su sūrio įdaru.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *