Pyragai yra tikras daugelio šalių kulinarinis paveldas. Visur šis įdomus kepinys ruošiamas savaip
. Pyragai į kultūros paveldą pateko, kai jie pradėti minėti įvairiuose kūriniuose
. Įdomu tai, kad jų receptų galima rasti daugybėje literatūros kūrinių. Pavyzdžiui, romane „A. С. Puškino romane „Eugenijus Oneginas” yra tokių eilučių: „…ant stalo stovi kalnai pyragų, kurie kviečia linksmą šeimą į iškilmingus pietų svečius”. Šioje ištraukoje aprašoma šventė Larinų namuose, kur ant stalo pagrindinį vaidmenį užima pyragai.
Iškepkime greitų tinginių pilstomų pyragų užkandžiui
.
Ingredientai: 1:
- Pienas – 500 ml;
- kiaušinis – 4 vnt;
- miltai – 350 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis.
Tinginių lietinių paruošimas:
Kiaušinius suplakite atskirame dubenyje, pasūdykite ir užpilkite augaliniu aliejumi. Į kiaušinių masę supilkite dalį miltų ir kepimo miltelių ir užminkykite tirštą tešlą.

Palaipsniui į tešlą supilkite pieną, išmaišykite ir vėl padarykite tešlą skystą. Į tešlą supilkite likusius miltus ir išminkykite šiek tiek tirštesnę tešlą.

Supjaustykite kubeliais kietai virtus kiaušinius ir susmulkintus žaliuosius svogūnus ir sumaišykite.

Puode įkaitinkite 150 ml augalinio aliejaus, pamerkite į jį samtį
. Ant samčio dugno pilkite šiek tiek tešlos, panardinkite
ją
į karštą aliejų. Kai tešla sustings, sudėkite ant jos įdarą ir užpilkite tešlą.


Vėl panardinkite samtelį į aliejų, kad paplotėliai atsiskirtų nuo paviršiaus.

Kepkite paplotėlius aliejuje po porą minučių iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Tuos pačius veiksmus pakartokite su visais kitais pyragėliais.

Rezultatas – skanių įdaro pyragėlių turime tiesiog per 15 minučių. Šį receptą galima pakartoti su kitais įdarais – su kopūstais, malta mėsa ir obuoliais.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

