Internete yra daugybė salotų receptų. Be to, kasdien atsiranda naujų receptų – ir sudėtingų, ir elementariai paprastų. Todėl nebūtina apsistoti tik ties tradicinių salotų, tokių kaip Olivjė ir Silkė pagal Šubą, ruošimu. Visada išbandykite naujų salotų, kad šventinis stalas atrodytų įvairus
. Didelį vaidmenį atlieka ir tinkamas salotų paruošimas. Atminkite, kad salotose negalima maišyti šaltų ir karštų ingredientų. Geriau palaukite, kol visi ingredientai bus kambario temperatūros.
Taip pat patartina visus maisto produktus supjaustyti vienodai. Tai leis pajusti visus salotų skonius
. Virtuvėje sukurkime paprastas salotas „Skanios”.
Ingredientai: 1:
- morkos – 2 vnt;
- mandarinai – 3 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- sūris.
Paruošimas:
Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka. Mandarinus nulupkite, pašalinkite plėvelės perteklių ir kiekvieną griežinėlį perpjaukite į dvi dalis. Sudėkite mandarinus į dubenį su morkomis.
Česnako skilteles išspauskite per presą ir sudėkite prie mandarinų ir morkų
.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka
. Salotas pagardinkite majonezu, druska ir pipirais.

Pabarstykite salotas sūriu ir viską gerai išmaišykite.

Į salotas galima nedėti sūrio, tačiau jis patiekalui suteikia pikantiškumo. Salotos yra sultingos ir neįprastos dėl sudėtyje esančių mandarinų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

