Blynai laikomi vienu paprasčiausių patiekalų pasaulio virtuvėje. Blynus gaminti paprasta, o kartu tai puikus pusryčių patiekalas. Blynus galima ne tik valgyti pusryčiams, bet ir įtraukti į stalo užkandžius. Kai kurie žmonės netgi kuria blynų tortus su kremu ir glajumi
. Daugeliui žmonių
blynai
be įdaro yra nuobodūs. Dėl šios priežasties verta išmokti kepti blynus su įdaru. Be to, įdarų blynams yra gana daug – nuo mėsos iki varškės
. Papasakosime, kaip iškepti skanius blynus su varške.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – 1/4 šaukštelio;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 130 g;
- pieno – 400 ml;
- kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 600 g;
- cukraus – 3 valg;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kukurūzų krakmolo – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- sultenių – 120 g.
Blynų paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, pamažu supilkite miltus ir pakaitomis su 200 ml pieno, išminkykite tešlą plaktuvu be gumuliukų. Sviestą ištirpinti, supilti į tešlą kartu su kukurūzų krakmolu ir likusiu pienu, išmaišyti.
Įdarui varškę sumaišyti su cukrumi, įberti vanilinio cukraus, kukurūzų krakmolo ir plakto kiaušinio.
Sultenes
užpilkite
verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti
. Sultenes supilkite į varškės masę ir išmaišykite.
Keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite plonus, apskrudusius blynelius.
Paruoštus blynus uždenkite dangčiu, kad suminkštėtų šonai.
Kiekvieną blyną padalykite į 4 dalis, į kiekvieną įdėkite po šaukštą įdaro. Įdarą suvyniokite į blyną kaip į voką.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją blynus su įdaru siūle į apačią. Kiekvieną blynų sluoksnį ištepkite sviestu.
Blynus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-18 minučių.
Šiuos blynus galima patiekti su grietine. Tai labai skanūs pusryčiai arba užkandis.