Blynai laikomi vienu paprasčiausių patiekalų pasaulio virtuvėje. Blynus gaminti paprasta, o kartu tai puikus pusryčių patiekalas. Blynus galima ne tik valgyti pusryčiams, bet ir įtraukti į stalo užkandžius. Kai kurie žmonės netgi kuria blynų tortus su kremu ir glajumi
. Daugeliui žmonių
blynai
be įdaro yra nuobodūs. Dėl šios priežasties verta išmokti kepti blynus su įdaru. Be to, įdarų blynams yra gana daug – nuo mėsos iki varškės
. Papasakosime, kaip iškepti skanius blynus su varške.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – 1/4 šaukštelio;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 130 g;
- pieno – 400 ml;
- kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 600 g;
- cukraus – 3 valg;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kukurūzų krakmolo – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- sultenių – 120 g.
Blynų paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską, pamažu supilkite miltus ir pakaitomis su 200 ml pieno, išminkykite tešlą plaktuvu be gumuliukų. Sviestą ištirpinti, supilti į tešlą kartu su kukurūzų krakmolu ir likusiu pienu, išmaišyti.
Įdarui varškę sumaišyti su cukrumi, įberti vanilinio cukraus, kukurūzų krakmolo ir plakto kiaušinio.
Sultenes
užpilkite
verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti
. Sultenes supilkite į varškės masę ir išmaišykite.

Keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite plonus, apskrudusius blynelius.

Paruoštus blynus uždenkite dangčiu, kad suminkštėtų šonai.
Kiekvieną blyną padalykite į 4 dalis, į kiekvieną įdėkite po šaukštą įdaro. Įdarą suvyniokite į blyną kaip į voką.

Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją blynus su įdaru siūle į apačią. Kiekvieną blynų sluoksnį ištepkite sviestu.

Blynus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-18 minučių.

Šiuos blynus galima patiekti su grietine. Tai labai skanūs pusryčiai arba užkandis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

