Ši žiemos daržovių užtepėlė iš karto sulaukia sėkmės. Ji ilgai išsilaiko, o skonis primena ką tik supjaustytas šviežias daržoves.
Paruošimui reikės:

- Po 300 g morkų, baltagūžių kopūstų, saldžiųjų paprikų ir svogūnų;
- po 1 kg prinokusių pomidorų ir jaunų agurkų;
- nedidelio pluošto petražolių ir krapų;
- 150 ml saulėgrąžų aliejaus;
- 100 g cukraus;
- 2 valg. š. druskos su viršumi; 1 valg. š. acto.

Paruošimo procesas yra toks:
- Agurkai pjaustomi figūriniu peiliu, o jei jo nėra – paprastu peiliu. Geriau imti jaunus vaisius be didelių sėklų.
- Morkas galima supjaustyti apskritimais arba patrinti ant tarkos. Svogūnai pjaustomi pusžiedžiais, kopūstai – plonais šiaudeliais.
- Maži pomidorai padalijami į ketvirčius.
- Visas daržoves sumaišykite dideliame dubenyje, suberkite nurodytus prieskonius, aliejų ir actą. Masė išmaišoma, uždengiama maistine plėvele ir paliekama saulėje 3 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
- Tada daržoves kartu su skysčiu išpilstykite į sterilizuotus stiklainius. Uždengiame dangteliais, dar 20 minučių sterilizuojame. Tada stiklainius suvyniojame ir paliekame atvėsti.

Šias salotas vertinu ne tik dėl skonio, bet ir dėl ryškios išvaizdos: jos puikiai atrodo ant šventinio stalo.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

