Patariu savo pažįstamiems apsirūpinti daugiau šių salotų

Ši žiemos daržovių užtepėlė iš karto sulaukia sėkmės. Ji ilgai išsilaiko, o skonis primena ką tik supjaustytas šviežias daržoves.
Paruošimui reikės:

  • Po 300 g morkų, baltagūžių kopūstų, saldžiųjų paprikų ir svogūnų;
  • po 1 kg prinokusių pomidorų ir jaunų agurkų;
  • nedidelio pluošto petražolių ir krapų;
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 100 g cukraus;
  • 2 valg. š. druskos su viršumi; 1 valg. š. acto.

Paruošimo procesas yra toks:

  1. Agurkai pjaustomi figūriniu peiliu, o jei jo nėra – paprastu peiliu. Geriau imti jaunus vaisius be didelių sėklų.
  2. Morkas galima supjaustyti apskritimais arba patrinti ant tarkos. Svogūnai pjaustomi pusžiedžiais, kopūstai – plonais šiaudeliais.
  3. Maži pomidorai padalijami į ketvirčius.
  4. Visas daržoves sumaišykite dideliame dubenyje, suberkite nurodytus prieskonius, aliejų ir actą. Masė išmaišoma, uždengiama maistine plėvele ir paliekama saulėje 3 valandoms, kad išsiskirtų sultys.
  5. Tada daržoves kartu su skysčiu išpilstykite į sterilizuotus stiklainius. Uždengiame dangteliais, dar 20 minučių sterilizuojame. Tada stiklainius suvyniojame ir paliekame atvėsti.

Šias salotas vertinu ne tik dėl skonio, bet ir dėl ryškios išvaizdos: jos puikiai atrodo ant šventinio stalo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *