„Pastieriaus pyragas pagal naują receptą. Skanus troškinys su malta mėsa ir bulvių koše

„Shepherd’s Pie” – tai patiekalas, turintis turtingą istoriją ir spalvingas kulinarines tradicijas, siekiančias airių ir britų virtuvę. Pagrindiniai ingredientai yra paprasti ir lengvai prieinami, todėl šis patiekalas yra mėgstamas šeimos pietų ir vakarienės pasirinkimas.

„Shepherd’s Pie”, dar vadinamas „shaver” arba kai kuriuose regionuose „shepherd’s pie”, yra sotus patiekalas, kurį sudaro malta mėsa, daržovės ir bulvių košė, kepama po gardžia plutele

. „Shepherd’s Pie” istorijoje svarbią vietą užima ūkininkavimo tradicijos ir piemenų gyvenimo būdas. Iš pradžių šis patiekalas buvo gaminamas iš mėsos ir daržovių likučių, kad būtų išvengta maisto atliekų ir šeima gautų maistingą maistą.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: bulvės – 450 g;
  • malta vištiena – 650 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • pomidoras – 1 vnt;
  • druska;
  • pipirai;
  • saldžiosios maltos paprikos.

Įdaro ingredientai:

  • augalinis aliejus – 2 valg;
  • miltai – 20 g;
  • pieno – 200 ml;
  • majonezo – 50 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos – žiupsnelis.

„Pastoriaus pyrago” paruošimas:

Į bulves įmuškite kiaušinį ir išmaišykite

.

Atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu, druska, pipirais ir saldžiąja malta paprika. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno išdėliokite bulves, jas sutankinkite.

Ant bulvių sluoksnio

sudėkite maltą mėsą

ir taip pat sutankinkite

.

Pomidorus supjaustykite apskritimais ir sudėkite ant maltos mėsos.

«Пастуший пирог» по-новому рецепту. Вкуснейшая запеканка с фаршем и картофельным пюре

Įdarui miltus pašildykite puode su augaliniu aliejumi ir supilkite pieną. Mišinį nuolat maišydami pakaitinkite iki sutirštėjimo

. Tada į dubenėlį su majonezu įmuškite kiaušinį ir išmaišykite, palaipsniui supilkite pieno mišinį. Įdarą pasūdykite ir supilkite ant pyrago viršaus

. 180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 40 minučių. Po 10-20 minučių pyrago viršų galite uždengti folija.

«Пастуший пирог» по-новому рецепту. Вкуснейшая запеканка с фаршем и картофельным пюре

Rezultatas – skanus apkepo pyragas. Tai labai sotus pietų ar vakarienės variantas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *