Pasaulį užkariavęs itališkas desertas. Jam paruošti prireikia vos 5 minučių.

Visame pasaulyje populiarus desertas „Panna cotta” buvo išrastas Šiaurės Italijoje. Tai patiekalas, kurio sudėtyje yra grietinėlės, cukraus, želatinos ir vanilės.

Šis itališkas desertas atsirado Pjemonto mieste ir yra kreminis pudingas

.

Šiandien Italijoje Panna Cotta galima pamatyti bet kurioje įstaigoje. Tai neatsiejama šalies kultūros dalis.

Pasigaminkime šį garsųjį desertą namuose.

Ingredientai: 1:

  • Želatina – 10 g;
  • Vanduo – 40 g;
  • Dvigubos grietinėlės 33 % – 500 g;
  • kondensuotas pienas – 80 g;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • vyšnios – 300 g.

Paruošimas:

Išmaišykite 5 g želatinos šiltame vandenyje ir palikite išbrinkti. Kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų sumaišykite su dviguba grietinėle, kol ištirps

. Trumpais impulsais mikrobangų krosnelėje ištirpinkite želatiną. Supilkite želatiną į grietinėlę, supilkite masę į formeles 2-3 cm nuo krašto.

Итальянский десерт, который покорил весь мир. Готовится буквально 5 минут

Palikite desertą šaldytuve, kol stabilizuosis. Tuo tarpu puode 5 min. pavirkite vyšnias, pagal skonį galite įberti cukraus.

Итальянский десерт, который покорил весь мир. Готовится буквально 5 минут

Palikite vyšnias šiek tiek atvėsti ir supilkite į jas želatiną. Vyšnias užtepkite ant kreminės panna cotta masės ir palikite šaldytuve, kol visiškai sustings.

Итальянский десерт, который покорил весь мир. Готовится буквально 5 минут

Gausite švelnią saldžią panna cotta.

Итальянский десерт, который покорил весь мир. Готовится буквально 5 минут

Tai puikus būdas nustebinti svečius ir šeimą nauju desertu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *