Visame pasaulyje populiarus desertas „Panna cotta” buvo išrastas Šiaurės Italijoje. Tai patiekalas, kurio sudėtyje yra grietinėlės, cukraus, želatinos ir vanilės.
Šis itališkas desertas atsirado Pjemonto mieste ir yra kreminis pudingas
.
Šiandien Italijoje Panna Cotta galima pamatyti bet kurioje įstaigoje. Tai neatsiejama šalies kultūros dalis.
Pasigaminkime šį garsųjį desertą namuose.
Ingredientai: 1:
- Želatina – 10 g;
- Vanduo – 40 g;
- Dvigubos grietinėlės 33 % – 500 g;
- kondensuotas pienas – 80 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- vyšnios – 300 g.
Paruošimas:
Išmaišykite 5 g želatinos šiltame vandenyje ir palikite išbrinkti. Kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų sumaišykite su dviguba grietinėle, kol ištirps
. Trumpais impulsais mikrobangų krosnelėje ištirpinkite želatiną. Supilkite želatiną į grietinėlę, supilkite masę į formeles 2-3 cm nuo krašto.
Palikite desertą šaldytuve, kol stabilizuosis. Tuo tarpu puode 5 min. pavirkite vyšnias, pagal skonį galite įberti cukraus.
Palikite vyšnias šiek tiek atvėsti ir supilkite į jas želatiną. Vyšnias užtepkite ant kreminės panna cotta masės ir palikite šaldytuve, kol visiškai sustings.
Gausite švelnią saldžią panna cotta.
Tai puikus būdas nustebinti svečius ir šeimą nauju desertu.