Kukurūzai laikomi optimaliu daugelio patiekalų ingredientu. Juos taip pat galima valgyti vienus. Tai ypač aktualu atostogaujant prie jūros. Daugeliui žmonių kukurūzai asocijuojasi su paplūdimiu
. Iš tikrųjų kukurūzai yra labai sveika daržovė. Joje yra vitaminų (A, C, E), mineralų (kalio, magnio, fosforo) ir ląstelienos. Dėl to kukurūzai naudingi imuninei sistemai. Be to, ši daržovė padeda kontroliuoti svorį ir išlaikyti sveiką odą.
Galite valgyti ne tik šviežius, bet ir konservuotus kukurūzus
Pasigaminkime paprastas vasaros salotas su kukurūzais ir kitomis daržovėmis
Ingredientai: kukurūzai, kukurūzai, kukurūzai, kukurūzai, kukurūzai, kukurūzai, kukurūzai, kukurūzai:
- švieži agurkai – 4 vnt;
- konservuotų sardinių, tuno – 200 g;
- konservuotų kukurūzų – 200 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- majonezas;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- druskos – 1/3 šaukštelio.
Daržovių salotų paruošimas:
Supjaustykite agurkus nedideliais gabalėliais. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Salotinėje sumaišykite agurkus ir kiaušinius
. Į salotas įberkite konservuotų kukurūzų. Iš žuvies konservų nusausinkite skysčio perteklių ir įdėkite į salotas. Jei gabaliukai dideli, galite ją iš anksto sutrinti šakute
. Susmulkinkite žaliąjį svogūną, suberkite į salotas, pasūdykite. Patiekalą užpilkite majonezu, gerai išmaišykite.
Jei norite, recepte majonezą galite pakeisti grietine. Skanias salotas gausite tiesiog per 5 minutes.