Salotos su bulvėmis ir vištiena yra patiekalas, tapęs tikra klasika ant tarybinių žmonių stalų. Jame dera paprastas paruošimas, nebrangūs ingredientai ir neįtikėtinai skanus rezultatas. Šios salotos puikiai tinka ir kasdieniams pietums, ir šventinei vakarienei, džiugindamos svečius savo sodriu skoniu.
Pagrindiniai šių salotų komponentai yra virtos bulvės ir vištiena.
Bulvės patiekalui suteikia sotumo ir sodrumo, o vištiena – lengvumo. Priklausomai nuo pageidavimų ir kulinarinių tradicijų, šį pagrindinį rinkinį galima papildyti įvairiais ingredientais: kiaušiniais, sūriu, žolelėmis ir įvairiais padažais, pavyzdžiui, majonezu ar grietine.
Paruoškime biudžetines šventines salotas
.
Ingredientai: 1:
- Virtos bulvės – 2 vnt;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Vištienos filė – 200 g;
- Svogūnas – ½ vnt;
- Kiaušinio trynys – 4 vnt;
- Sūris – 70 g;
- Kiaušinio baltymas – 4 vnt;
- Majonezas.
Salotų paruošimas:
Paruoškite salotas: iš anksto išvirkite pasūdytame vandenyje vištienos filė. Nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įspauskite į salotinę.
Kiekvieną salotų sluoksnį apliekite majonezu
.
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant bulvių sluoksnio
. Svogūną supjaustykite smulkiai ir sudėkite ant mėsos sluoksnio. Smulkia tarka sutarkuokite trynius ir jais pabarstykite svogūnų sluoksnį
. Smulkia tarka sutarkuokite sūrį ir juo uždenkite trynių sluoksnį. Ant sūrio sluoksnio stambia tarka sutarkuokite baltymus, jų nemažinkite majonezu.
Gausite gardžias paprastas salotas, kurias galima papuošti žalumynais, kukurūzais ir kitais produktais. Šis patiekalas ilgai neruošiamas, o šventinėje puotoje atrodys puikiai.