Sausainiai su uogiene yra saldus skanėstas, puikiai įsiliejęs į arbatos vakarėlių, šeimos susibūrimų ir švenčių kultūrą. Mėgstamas skonis sugrąžina į jaukias vaikystės akimirkas, kai močiutės ir mamos mus vaišindavo naminiais kepiniais
. Šiame sausainyje traškios plutos tekstūra dera su švelniu, saldžiu ir kvapniu uogienės sluoksniu, todėl tai ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus skanėstas.
Sausainiai su uogiene gali būti patiekiami prie arbatos ar kavos, tinka su pienu ar kompotu
.
Tai universalus desertas bet kuriuo paros metu.
Tai taip pat puiki idėja vaišinti svečius arba dovanoti kaip saldžią staigmeną.
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 350 g;
- Sviestas – 120 g;
- grietinė – 100 g;
- Cukrus – 50 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Želė.
Sausainių su uogiene paruošimas:
Miltus sumalkite su šaltu sviestu iki trupinių. Į
grietinę
suberkite cukrų, kepimo miltelius, druską, įmuškite išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišykite
. Supilkite mišinį į grietinės trupinius ir užminkykite tešlą
.
Tešlą padalijame į 2 lygias dalis ir iškočiojame į stačiakampius 3-4 mm storio lakštus
. Lakštus padalijame į nedidelius kvadratėlius, į kuriuos dedame uogienės įdarą.
Priešingus tešlos galus užspaudžiame, į vidų uždarydami įdarą
. Sausainius kepame 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Iškepusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite paprastus, bet skanius sausainius su uogiene.