Šokoladinis pyragas ant kefyro – skanus skanėstas, kuriame dera unikalus šokolado skonis ir lengva tekstūra.
Kefyras, kaip vienas iš pagrindinių ingredientų, ne tik praturtina pyragą sveikomis savybėmis, bet ir padaro tešlą neįtikėtinai minkštą ir drėgną. Tai leidžia pasiekti neprilygstamą konsistenciją, kurią taip vertina saldžių kepinių mėgėjai.
Tokių pyragų populiarumą paaiškina ne tik nuostabus jų skonis, bet ir paruošimo paprastumas.
Papasakosime, kaip patiems pasigaminti šokoladinį pyragą
.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Cukrus – 200 g;
- Kefyras – 300 ml;
- Sviestas – 120 g;
- Miltai – 330 g;
- Kakava – 30 g;
- Kepimo milteliai – 10 g;
- Soda – 5 g;
- Vanilinis cukrus – 16 g;
- Druska – žiupsnelis.
Kremo ingredientai:
- Pienas – 800 ml;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Krakmolas – 60 g;
- Cukrus – 150 g;
- Sviestas – 130 g;
- Vanilinis cukrus – 16 g;
- Šokoladas – 150 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius į gilų dubenį, sumaišykite su druska ir plakite mikseriu, kol susijungs tryniai ir baltymai. Dalimis supilkite vanilinį cukrų, po to – įprastą cukrų ir toliau plakite
. Kai į masę bus supiltas visas cukrus, plakite dar 5 minutes. Sumaišykite miltus su kakava ir kepimo milteliais, o kefyrą sumaišykite su soda
. Supilkite kefyrą ir sodą į kiaušinių masę ir išmaišykite plaktuvu. Į mišinį
supilkite
ištirpintą sviestą ir toliau maišykite
. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir išminkykite tirštą tešlą be gumuliukų. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.
Kremui puode arba puode suplakite kiaušinius, sumaišykite juos su vanile ir klasikiniu cukrumi. Į mišinį supilkite krakmolą ir ⅓ pieno, maišykite, kol ištirps gumuliukai
. Į mišinį supilkite likusį pieną ir nuolat maišydami virkite, kol užvirs. Susmulkinkite šokoladą, užvirus virkite grietinėlės pagrindą 2-3 min. Į
karštą grietinėlę
supilkite
sviestą ir šokoladą, maišykite, kol ingredientai ištirps. Perpilkite kremą į atskirą dubenį ir palikite atvėsti.
Rekomenduojama kremą uždengti maistine plėvele „ant sąlyčio”, kad jis nesudrėktų.
Nuo biskvito nuimkite dangtelį ir padalykite į tris vienodus pyragaičius.
Atvėsusį kremą išplakite mikseriu, dalį jo užtepkite ant apatinio biskvito
. Ant kremo sluoksnio
uždėkite
antrąjį biskvitą ir aptepkite jį kremu.
Ant kremo uždėkite trečiąjį sluoksnį, aptepkite jį kremu ir palikite tortą po maistine plėvele šaldytuve bent 3 valandoms.
Tada išlyginkite kremo sluoksnį ant torto, apibarstykite jį trupiniais, likusiais nuo biskvito dangtelio.
Jei norite, galite palikti šiek tiek kremo ir juo papuošti torto viršų naudodami konditerinį maišelį su antgaliu.
Gausite gražų šokoladinį tortą, kuris tikrai patiks visiems. Tai idealus naminio torto variantas bet kokiai šventei.