Cukinija yra universali daržovė, iš kurios galima gaminti įvairius patiekalus. Vienas populiariausių ir skaniausių patiekalų yra cukinijų kotletai
. Jie būna minkšti, sultingi ir aromatingi, be to, turi mažai kalorijų, todėl yra puikus pasirinkimas besilaikantiems dietos.
Cukinijų kotletai gali būti puikus priedas prie bet kurio stalo. Jie tiks ir kasdieniam meniu, ir šventinėms vakarienėms.
Dėl savo paprastumo ir prieinamumo šis patiekalas gali tapti vienu mėgstamiausių jūsų šeimoje.
Ingredientai: cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos, cukinijos:
- cukinija – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- morkos – 1 vnt;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- sūris – 100 g;
- petražolių – ryšulėlis;
- bulvės – 1 vnt;
- česnako – skiltelė;
- maltų juodųjų pipirų;
- itališkos žolelės;
- paprika;
- avižiniai dribsniai – 4 šaukštai;
- miltai – 2 valg. šaukštai;
- grietinės – 1 valgomasis šaukštas;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas;
- agurkų – vnt.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, palikite 10-15 min. Tuo metu morkas sutarkuokite smulkia tarka
. Iš cukinijų išspauskite visą skystį ir sumaišykite su morkomis. Į mišinį įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į daržovių mišinį. Sutarkuokite petražoles, sutarkuokite nuluptas bulves ir sudėtines dalis sudėkite į
mišinį. Į mišinį įtarkuokite česnako skiltelę, įberkite maltų juodųjų pipirų, itališkų žolelių, paprikos
.
Visus ingredientus sumaišykite ir įberkite į juos avižinių dribsnių
. Rankas patepkite augaliniu aliejumi ir suformuokite nedidelius kotletukus. Kiekvieną jų pamirkykite miltuose ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Padažui į grietinę įmaišykite majonezą, į mišinį išspauskite česnako skiltelę, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į padažą sutarkuokite agurką ir išmaišykite.
Padažo derinys su cukinijų kotletais labai skanus. Tai sotus vakarienės ar pietų variantas visai šeimai.