Paprastas ir skanus desertas šventėms. Aksominis biskvitas pagal mano uošvės receptą

Grietinėlės suktinukai – išskirtinis ir patrauklus desertinis gaminys, užkariavęs viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis. Jaukūs, lengvi, kartais net erdvūs, jie tampa ne tik tikra stalo puošmena, bet ir įkvėpimo šaltiniu mėgėjams ir profesionaliems kulinarams.

Kreminiai suktinukai gali būti gaminami iš įvairių tešlos variantų, o kremo įdaras gali būti įvairių skonių – nuo klasikinės vanilės iki originalių šokolado ar vaisių derinių

. Suktinuko pagrindą paprastai sudaro sausainių tešla, kurią dėl jos lengvumo ir lankstumo lengva suvynioti su įdaru. Biskvitas sukuria erdvią tekstūrą, kuri kartu su kremu sukuria neįtikėtiną malonumą su kiekvienu kąsniu.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušinių tryniai – 5 vnt;
  • kiaušinių baltymai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 80 g;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • vandens – 50 ml;
  • miltai – 120 g.

Kremo ingredientai:

  • grietinėlė – 300 g;
  • kondensuotas pienas – 100 g;
  • graikiniai riešutai;
  • braškių;
  • bananai.

Grietinėlės suktinukų paruošimas:

Kiaušinių baltymus sumaišykite su druska ir maišytuvu išplakite iki lengvų putų, tada supilkite 40 g cukraus ir toliau plakite iki purumo. Į trynius

supilkite

40 g cukraus ir vaniliną ir plakite iki šviesios masės

, tada į trynius supilkite augalinį aliejų ir vandenį ir išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir užminkykite tešlą

. Į tešlą įmaišykite šaukštą baltymų ir išmaišykite. Tada supilkite tešlą į baltymų masę, atsargiai išmaišykite

. Kepimo skardą išklokite pergamentu, sudėkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių. Kremui išplakite kondensuotą pieną ir grietinėlę

. Biskvitą padalykite į nedidelius stačiakampius, į kiekvieną dėkite kremo ir paskirstykite ant paviršiaus.

Простой и вкусный десерт на праздник. Бархатный бисквит по рецепту моей свекрови

Smulkiai supjaustykite braškes ir bananą ir sudėkite ant kiekvieno stačiakampio krašto

. Įdarą ir kremą suvyniokite į sausainių vidų

.

Простой и вкусный десерт на праздник. Бархатный бисквит по рецепту моей свекрови

Kiekvieno ritinėlio kraštus įmerkite į lėkštę su smulkintais riešutais.

Простой и вкусный десерт на праздник. Бархатный бисквит по рецепту моей свекрови

Desertui papuošti taip pat galite ištirpinti šokoladą ir juo užpilti suktinukų viršų. Tai labai skanus ir saldus desertas bet kokiai šventei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *