Kopūstai yra svarbus ląstelienos šaltinis. Kopūstuose yra ne tik ląstelienos, bet ir daug vitaminų. Azijiečiai kopūstus valgo nuolat. Tikriausiai tai yra jų amžinos jaunystės šaltinis
. Kopūstai laikomi labai sena daržove. Anksčiau ji padėdavo išgyventi vargšams ir nuolat būdavo ant didikų stalų. XVIII a. kopūstų pradėta dėti į salotas. Kopūstų šiame patiekale galėjo būti ir anksčiau. Tačiau kopūstų salotų suklestėjimas atėjo būtent šiame amžiuje
. Papasakosime, kaip greitai pasigaminti kopūstų salotas.
Kopūstų salotų ingredientai:
- Pekino kopūstai – 400 g;
- konservuotų žirnelių – 180 g;
- morkų – vnt;
- česnako – skiltelė;
- druskos – žiupsnelis;
- grietinės – 4 šaukštai.
Kopūstų salotų paruošimas:
Sudėkite pekino kopūstus, supilkite į salotinę kartu su konservuotais žirneliais. Nuluptas morkas ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite į salotas
. Salotas pasūdykite, užpilkite grietine, gerai išmaišykite
.

Grietinę galite pakeisti majonezu. Tačiau patiekalui geriau naudoti naminį majonezą, nes jis sveikesnis.

Gaunasi paprastos ir lengvos kopūstų salotos. Į šias salotas pagal skonį galima įdėti svogūnų, prieskoninių žolelių ir pomidorų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

