Jei kada nors ragavote kremo pyragų, tikrai žinote, kad nėra aromatingesnio ir gardesnio deserto patiekalo. Jis įtrauktas į įvairių pasaulio šalių kulinarines knygas. Šis pyragas sujungia erdvius ir minkštus pyragus, dažnai gaminamus iš biskvito. Taip pat dedama švelnaus šilkinio kremo. Būtent dėl jo patiekalas yra sodraus skonio ir ypatingos tekstūros.
Kremas pradėtas ruošti senovėje. Jo receptą močiutės iš kartos į kartą perduodavo savo vaikams. Egzistuoja daugybė skirtingų kultūrų ir tradicijų, kurios palieka savo pėdsaką kremo recepte. Į jį dedama įvairių komponentų, kurie praturtina skonį ir aromatą.

Toks desertas puikiai tiks įvairioms šventėms: nuo šeimos šventės iki romantiškos vakarienės. Tortą galite papuošti priklausomai nuo jo gaminimo progos. Taip jis taps tikru šedevru ir šventę pavers išskirtiniu įvykiu.
Ko reikės biskvitui paruošti:
- Reikės: lieso sviesto – 80 g;
- krakmolo – 50 g;
- raugo – 10 gramų;
- miltų – 180 g;
- cukraus – 210 g;
- druskos – žiupsnelis;
- kiaušinių baltymai – 2 vnt;
- kiaušinių – 5 vnt.

Ko reikės kremui paruošti:
- Sviesto – 180 g;
- pieno – 600 g;
- krakmolo – 3 šaukštai;
- kiaušinių trynių – 2 vnt;
- vanilino – žiupsnelio;
- cukraus – 100 g.

Kaip paruošti pyragą su kremu:
Pirmiausia išplakite baltymus su kiaušiniais, kol susidarys sodrios putos. Palaipsniui į masę suberkite cukrų ir plakite, kol masė pabals.
Miltus dalimis persijoti ant masės. Į tą pačią vietą pasiųsti krakmolą ir druską, turėtumėte gauti sausainių tešlą. Atsargiai sumaišykite ingredientus mentele. Į tešlą supilkite sviestą ir atsargiai išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir supilkite ant jo tešlą. Paskirstykite ją ant dugno. Kepkite biskvitą dvidešimt minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Norėdami paruošti kremą, į puodą sudėkite trynius ir sumaišykite juos su cukrumi. Į mišinį įberti krakmolo ir vanilės, supilti pieną ir viską išmaišyti.
Įjunkite nedidelę ugnį ir nuolat maišydami virkite kremą, kol jis sutirštės. Tada pavirkite dar pusę minutės ir perpilkite į atskirą indą. Uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti.
Biskvitą padalykite per pusę. Iš kiekvienos dalies padarykite dar du plonus pyragėlius. Atskirame dubenyje išsukite sviestą, kol jis taps baltas. Po truputį įmaišykite kremo.
Pieną naudokite pyragėliams mirkyti. Aptepkite jį kremu ir sudėkite tortą. Plonu kremo sluoksniu aptepkite ir torto šonus bei viršų. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, kad įsigertų.

Torto viršų apliekite ištirpintu šokoladu. Tai bus subtilus ir saldus desertas, neturintis analogų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

