Paprasčiausias eklerų receptas. Namų šeimininkėms!

Jei manėte, kad gaminti varškės pyragėlius sudėtinga, šis receptas apvers jūsų suvokimą aukštyn kojomis. Vieni juos vadina eklerais, kiti – profiteroles, tačiau pavadinimas skoniui įtakos neturi. Šiandien paruošėme jums paprasčiausią kreminio pyrago receptą. Kaip įdarą naudojame sutirštintą pieną, tačiau galite eksperimentuoti ir kurti savo kulinarinius šedevrus.

Jums reikės: 1:

  • Reikės: 100 g sviesto;
  • 4 kiaušinių;
  • stiklinės vandens;
  • 150 g miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • įdaras (skardinė virinto sutirštinto pieno).

Į puodą supilkite vandenį ir įdėkite sviesto. Druska. Užvirinkite ir dalimis supilkite miltus. Tešlą intensyviai virkite, kad neliktų gumuliukų. Po dviejų minučių galima išjungti. Svarbiausia įsitikinti, kad niekas nesudegė.

Nukėlę tešlą nuo ugnies, įmuškite po vieną kiaušinį. Gerai išminkykite mišinį, bet neužtrukite per ilgai, kad jis neatvėstų. Turėtumėte gauti vientisą ir gražiai atrodančią tešlą.

Kepimo skardą išklokite pergamentu ir patepkite aliejumi. Iš konditerinio maišelio išspauskite tešlą, kontroliuodami būsimų eklerų dydį ir formą. Stenkitės išlaikyti tas pačias proporcijas.

Siųskite eklerus į įkaitintą orkaitę 35-45 minutėms. Kai tik jie pakils ir gerai paruduos, galėsite juos išimti. Kai jie atvės, sudėkite įdarą. Kondensuotą pieną galite išpilti šaukštu, darydami įpjovas, arba galite naudoti konditerinį maišelį ir antgalį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *