Yra žmonių, manančių, kad pyragai būtinai visada turi būti su įdaru. Tačiau, kaip rodo praktika, tai nebūtinai yra būtina kepimo sąlyga. Yra pyragų be įdaro, kurie tokie skanūs, kad sunku atsiplėšti.
Pavyzdžiui, dabar neretai galima rasti gardžių biskvitinių pyragų receptų. Tai pyragas, kurio pagrindu imama biskvitinė tešla – minkšta ir drėgna. Tinkamai apdirbus tokį pyragą, gaunamas puikus desertas prie arbatos
. Biskvitinis pyragas patiekiamas be visko arba su glajumi, kremu ir kitais pabarstukais. Paruoškime greitą biskvitinį pyragą patys.
Biskvitinio pyrago ingredientai:
- Biskvito ingredientai: miltai – 300 g;
- Cukrus – 200 g;
- augalinis aliejus – 120 ml;
- Kiaušinis – 3 vnt;
- Jogurtas – 200 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- Vanilės – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- citrinos žievelės.
Biskvito paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, cukrų ir vanilę, išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į kiaušinių masę supilkite jogurtą, supilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite
. Į masę suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą.
Kepimo indą išklokite pergamentu ir sudėkite į jį tešlą
.

Tolygiai paskirstykite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Gausite puikų minkštą biskvitą. Kad atrodytų išvaizdžiau, galite jį pabarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

