Burokėlių salotos – tai sveikos salotos, kurios gali būti vienkomponentės arba su kitomis daržovėmis, riešutais, sūriu ir įvairiais padažais.
Svarbiausias salotų ingredientas – burokėliai
.
Jame yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų B, C, PP, E, taip pat kalio, kalcio, magnio, geležies, cinko, jodo, fosforo ir folio rūgšties. Burokėlių
salotos gali turėti teigiamą poveikį žmogaus organizmui: gerinti virškinamojo trakto veiklą, skatinti kraujodarą, skatinti imunitetą.
Papasakosime, kaip paruošti užkandines burokėlių salotas
.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 1 vnt;
- marinuotas agurkas – 1 vnt;
- Svogūnas – 1/2 vnt;
- sūrymas – 50 ml;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sezamas;
- petražolių – ryšulėlis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius sutarkuokite korėjietiška tarka. Supjaustome svogūnų plunksnas, taip pat plona juostele supjaustome sūdytus agurkus. Keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia 2-3 min. pakepiname svogūną, tada į jį sudedame burokėlius.
Sudedame agurkus, supilame tą patį sūrymą, išmaišome.

Po dangčiu salotas troškinkite 10 minučių. Tuomet į salotas įberkite druskos, česnako skilteles įspauskite per spaudiklį ir išmaišykite.
Salotas pabarstykite sezamo sėklomis ir smulkintomis petražolėmis arba krapais
.

Gausite sveikas ir skanias burokėlių salotas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

