Jautienos kaulų sriuba – sotus ir aromatingas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Sriuba gaminama iš jautienos sultinio, kuris verdamas ant kaulo, todėl ji įgauna sodrų skonį ir maistingumą.
Jautienos sultinys yra daugelio sriubų ir padažų pagrindas. Jame yra daug maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, kolageno, aminorūgščių ir mineralų. Kolagenas padeda stiprinti sąnarius ir raiščius, gerina odos, plaukų ir nagų būklę
. Aminorūgštys yra kūno ląstelių statybinė medžiaga, o mineralai būtini sveikiems kaulams, dantims ir nervų sistemai palaikyti.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanią jautienos sriubą
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Jautiena su kaulu – 1,2 kg;
- bulvės – 4 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- raudonosios saldžiosios paprikos – vnt;
- pomidorų pasta – 2 šaukštai;
- apyniai-suneli – šaukštelis;
- rūgštynės – 200 g;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- krapų – 10 g;
- petražolių – 10 g;
- druskos – šaukštelis;
- barščių prieskonių – šaukštelis.
Jautienos sriubos paruošimas:
Išvirkite jautieną, kol ji bus paruošta, išimkite mėsą iš puodo ir perkoškite sultinį. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais, virkite sultinyje, kol suminkštės
. Supjaustykite svogūną, pakepinkite jį keptuvėje augaliniame aliejuje. Morkas smulkiai supjaustykite, sudėkite prie svogūnų, kepkite kartu, kol taps šviesiai auksinės spalvos.
Tada į keptuvę sudėkite iš vidaus nuluptą ir smulkiai supjaustytą raudonąją papriką bei pomidorų pastą. Sumaišykite kepsnį su hmeli-suneli, išmaišykite
. Sudėkite kepsnį į puodą su bulvėmis, įdėkite iš anksto supjaustytą mėsą. Susmulkinkite rūgštynes, sudėkite jas į sriubą kartu su susmulkintais virtais kiaušiniais
. Susmulkinkite krapus ir petražoles, juos taip pat sudėkite į sriubą. Sriubą pasūdykite, įberkite barščių prieskonių, išmaišykite.
Gauname sultingą jautienos sriubą. Ją rekomenduojama patiekti su grietine ir rugine duona.