Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Tinkami pusryčiai padeda kontroliuoti apetitą visą dieną, todėl gali sumažėti bendras suvartojamų kalorijų kiekis, o kartu ir svoris. Pusryčiai suteikia organizmui energijos, reikalingos smegenų veiklai
palaikyti
, o tai padeda gerinti koncentraciją ir atmintį
. Reguliarūs pusryčiai padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje, todėl išvengiama staigių šuolių, galinčių sukelti nuovargio ir alkio jausmą.
Dėl šių priežasčių nereikėtų praleisti pusryčių ir juos paįvairinti
.
Pavyzdžiui, galite pasigaminti įdomios ir sočios kiaušinienės
. Papasakosime, kaip kepti kiaušinienę duonoje.
Ingredientai: 1:
- Duonos kepalas – vnt;
- sviesto – 40 g;
- dešrelės – 200 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – 4 g;
- žolelės – 4 g;
- čederio sūris – 100 g;
- sūris – 100 g;
- svogūnai – vnt;
- saldžioji paprika – 4 vnt.
Kiaušinienės duonoje paruošimas:
Duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais, iš vidurio peiliu pašalinkite trupinius. Keptuvėje ištirpinkite 20 g sviesto ir iš abiejų pusių apkepkite duonos riekes be trupinių
. Dešreles supjaustykite apskritimais ir sudėkite į keptuvėje esančias duonos riekes.

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir žolelėmis
. Smulkia tarka sutarkuokite čederio sūrį ir paprastą sūrį, supilkite į kiaušinius ir išmaišykite. Mišinį užtepkite ant dešrelių, esančių duonos riekelėse, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 5 minutes.

Atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepinkite plonomis plunksnelėmis supjaustytą svogūną. Nuluptą saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais griežinėliais, sudėkite į svogūnus ir pakepinkite
. Daržoves pabarstykite žolelėmis, druska ir pipirais ir kepkite, kol paprikos suminkštės.

Apverskite duonoje keptus kiaušinius į kitą pusę
. Po uždaru dangčiu kepkite duonoje keptus kiaušinius dar 3 min.
Tokius nestandartinius kiaušinius patiekite su keptomis saldžiosiomis paprikomis ir svogūnais
.

Kad skonis būtų ryškesnis, galite naudoti skirtingas paprikas – geltonąsias, žaliąsias, raudonąsias.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

