Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Tinkami pusryčiai padeda kontroliuoti apetitą visą dieną, todėl gali sumažėti bendras suvartojamų kalorijų kiekis, o kartu ir svoris. Pusryčiai suteikia organizmui energijos, reikalingos smegenų veiklai
palaikyti
, o tai padeda gerinti koncentraciją ir atmintį
. Reguliarūs pusryčiai padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje, todėl išvengiama staigių šuolių, galinčių sukelti nuovargio ir alkio jausmą.
Dėl šių priežasčių nereikėtų praleisti pusryčių ir juos paįvairinti
.
Pavyzdžiui, galite pasigaminti įdomios ir sočios kiaušinienės
. Papasakosime, kaip kepti kiaušinienę duonoje.
Ingredientai: 1:
- Duonos kepalas – vnt;
- sviesto – 40 g;
- dešrelės – 200 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – 4 g;
- žolelės – 4 g;
- čederio sūris – 100 g;
- sūris – 100 g;
- svogūnai – vnt;
- saldžioji paprika – 4 vnt.
Kiaušinienės duonoje paruošimas:
Duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais, iš vidurio peiliu pašalinkite trupinius. Keptuvėje ištirpinkite 20 g sviesto ir iš abiejų pusių apkepkite duonos riekes be trupinių
. Dešreles supjaustykite apskritimais ir sudėkite į keptuvėje esančias duonos riekes.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir žolelėmis
. Smulkia tarka sutarkuokite čederio sūrį ir paprastą sūrį, supilkite į kiaušinius ir išmaišykite. Mišinį užtepkite ant dešrelių, esančių duonos riekelėse, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite 5 minutes.
Atskiroje keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepinkite plonomis plunksnelėmis supjaustytą svogūną. Nuluptą saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais griežinėliais, sudėkite į svogūnus ir pakepinkite
. Daržoves pabarstykite žolelėmis, druska ir pipirais ir kepkite, kol paprikos suminkštės.
Apverskite duonoje keptus kiaušinius į kitą pusę
. Po uždaru dangčiu kepkite duonoje keptus kiaušinius dar 3 min.
Tokius nestandartinius kiaušinius patiekite su keptomis saldžiosiomis paprikomis ir svogūnais
.
Kad skonis būtų ryškesnis, galite naudoti skirtingas paprikas – geltonąsias, žaliąsias, raudonąsias.