Blynai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų daugelyje pasaulio šalių. Tai nedideli purūs pyragėliai iš skystos tešlos, kepami keptuvėje. Lietiniai
gali būti saldūs arba sūrūs, su įvairiais įdarais ir ingredientais.
Šiandien lietiniai žinomi visame pasaulyje. Yra daugybė bulvyčių receptų, kurie patenkins bet kokį skonį. Fritas galima gaminti iš kvietinių, avižinių, kukurūzų ar kitų miltų, pridedant vaisių, uogų, daržovių, sūrio, mėsos ir kitų produktų.
Paruoškime fritas su morkomis ir obuoliais
.
Ingredients:
- Morkos – 1 vnt;
- Obuolys – 1 vnt;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Rjazhenka – 300 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Miltai – 250 g.
Kepinių paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka, obuolį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite dubenyje.
Supilkite
į tą pačią ryžą, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir vaniliną, išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite šiek tiek tirštą tešlą
.
Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus augalinio aliejaus, dėkite kepinius ir kepkite, kol iš abiejų pusių apskrus.

Antrąją pusę geriau kepti po dangčiu.

Gauname saldžias bulvytes su morkomis ir obuoliais. Kad aliejus nenutekėtų nuo kepinių, galite juos sudėti ant popierinio rankšluosčio.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

