Bulvių pyragėliai yra ne tik skanus, bet ir simbolinis patiekalas, vienijantis žmones ir esantis įvairių kartų kultūrinio paveldo bei tradicijų dalis.
Šie pyragėliai su virtų bulvių įdaru labai populiarūs tiek namuose, tiek gatvės kavinėse
.
Pyragėliai gali būti kepami arba skrudinami, todėl nesunku pasirinkti tinkamiausią gaminimo būdą priklausomai nuo nuotaikos ar pageidavimų.
Bulvių pyragėlių gaminimas taip pat yra smagus procesas, kurį galima atlikti kartu su šeima ar draugais.
Sudedamosios dalys: – bulvių bulvytės:
- Kefyras – 300 ml;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – šaukštelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- varškė – 100 g;
- miltai – 500 g;
- rauginimo medžiaga – šaukštelis;
- bulvės – 400 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Į kefyrą suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į masę sudėkite varškę, išmaišykite ir supilkite miltus bei kepimo miltelius, užminkykite
minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą, palikite ją 10 min. po celofanu. Nulupkite ir supjaustykite bulves, išvirkite jas, kol bus paruoštos, ir tada išminkykite iki košės.
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų ir apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Į bulvių košę sudėkite svogūnus kartu su grietine, druska ir išmaišykite.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 10 vienodų dalių, suformuokite ritinėlius
.
Suktinukus rankomis iškočiokite į storus paplotėlius, į kiekvieną paplotėlį dėkite po šaukštą įdaro
, užspauskite įdarą viduje kaip maišelį ir lengvai paspauskite
.
Į keptuvę su augaliniu aliejumi dėkite paplotėlius siūle žemyn.
Pyragėliai turi būti iki pusės panirę į aliejų.
Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Tai gana paprasti, tačiau skanūs bulvių paplotėliai. Tešla yra puri, bet plona, todėl viduje jaučiamas įdaras.