Salotos su žirneliais – tai ne šiaip patiekalas, o tikras kulinarinis meno kūrinys, kuriame dera šviežumas, ryškumas ir naudingumas. Iš pradžių buvę laukiniai augalai, žirniai per šimtmečius išpopuliarėjo dėl savo įdomaus skonio ir maistingųjų savybių.
Šios salotos puikiai tinka bet kokiai kulinarinei tradicijai, nesvarbu, ar tai būtų kasdienė, ar šventinė puota
.
Jos tampa ir iškilminga stalo puošmena, ir jaukiu šeimos vakarienės priedu.
Žirniai paprastai naudojami kaip pagrindinis ingredientas dėl savo saldoko skonio ir ryškiai žalios spalvos, todėl patiekalas yra gaivus ir malonus akiai.
Sudedamosios dalys: Žirniai, žirneliai, žirneliai, žirneliai, žirneliai, žirneliai, žirneliai:
- Žirniai – 180 g;
- morkos – 2 vnt;
- virti kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis;
- česnako – 2 skiltelės.
Salotų su žirneliais paruošimas:
Žirnius nusausinkite nuo skysčio pertekliaus ir išdėliokite lėkštėje. Morkas sutarkuokite stambia tarka, kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Jei reikia, susmulkinkite žaliąjį svogūną ir petražoles
. Majonezą sumaišykite su grietine ir druska, į padažą per spaudyklę įmeskite česnako skilteles. Sudėkite žirnelius su morkomis, kiaušiniais ir žalumynais į salotinę, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.
Gausite paprastas ir skanias salotas su žirneliais. Tai puikus patiekalas užkandžiams.