Paimkite 1 kiaušinį ir 2 bulves. Greiti pusryčiai vos per 15 minučių: skanu ir paprasta

Draniki – tradicinis baltarusių virtuvės patiekalas, kuris yra iš tarkuotų bulvių gaminamos bulvytės. Jie gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas su grietine ar įvairiais padažais arba kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų.

Ruošiant dranikus, bulvės tarkuojamos stambia tarka, pagal skonį dedama druskos ir kartais kitų prieskonių. Yra daug šio patiekalo variantų: kai kurios šeimininkės į tešlą draniki deda miltų, kiaušinių arba kefyro, taip pat gamina juos su mėsos, grybų arba sūrio įdaru.

Draniki yra paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: bulvės – 200 g;
  • kiaušinis – vnt;
  • druskos – ¼ šaukštelio;
  • česnako – skiltelė;
  • mocarelos sūris – 50 g;
  • miltai – 200 g.

Drayniki paruošimas:

Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Dubenyje su kiaušiniu išplakite druską, pagal skonį juodųjų pipirų, sausą česnaką arba išspaustą per presą

. Mocarelos sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su bulvių mase ir kiaušiniu. Į masę supilkite miltus, užminkykite tešlą

. Keptuvėje augaliniame aliejuje iškepkite 4 vienodus blynelius. Masę iš anksto galite padalyti į 4 dalis.

Blynelius iš vienos pusės kepkite 3 min. po dangčiu, iš kitos pusės – porą minučių be dangčio.

Возьмите 1 яйцо и 2 картошки. Быстрый завтрак всего за 15 минут: вкусно и просто

Rezultatas – skanūs, kvapnūs bulviniai blynai. Juos galima patiekti su grietine.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *