Cukinijų kotletai – skanus ir sveikas patiekalas, kuriame puikiai dera subtilus skonis ir maistingosios medžiagos. Cukinija, kuri yra pagrindinė šio patiekalo sudedamoji dalis, garsėja savo paprastu paruošimu ir galimybe derinti su įvairiais produktais, todėl cukinijų kotletai yra universalus sprendimas tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šventiniam stalui. Cukinijų
kotletai dažnai patiekiami su įvairiais padažais: nuo grietinės ir jogurto padažų iki pomidorų padažo.
Tokie padažai ne tik pagerina kotletų skonį, bet ir papildo bendrą patiekalo skonio paletę.
Sudedamosios dalys:
- cukinija – vnt;
- bulvės – 2 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- džiūvėsėliai – 6 šaukštai;
- sūris;
- druskos – ½ šaukštelio.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 min. Nuluptas bulves sutarkuokite stambia tarka
. Iš cukinijų ir bulvių mišinio atskirai išspauskite sultis. Sumaišykite bulvių ir cukinijų mišinį. Sutarkuokite
morkas ir sudėkite į daržovių mišinį. Supjaustykite svogūną kubeliais ir įmaišykite į daržovių mišinį
. Susmulkinkite petražoles, sutarkuokite sūrį ir įmaišykite į daržoves. Į mišinį įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite komponentus, pasūdykite.
Į mišinį supilkite džiūvėsėlius ir išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos miltuose.
Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletukus iš abiejų pusių po 4 minutes.
Gauname paprastus skanius cukinijų kotletukus. Jie nesugeria aliejaus, todėl po kepimo jų nereikia perkelti ant popierinio rankšluosčio.