Pagrindinis naujametinis patiekalas. Kepta antis su bulvėmis: niekas negali atsispirti jos skoniui

Kepta antis su bulvėmis – vienas įspūdingiausių ir gardžiausių patiekalų, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniams renginiams. Šis derinys yra ne tik kulinarinis šedevras, bet ir geros šeimininkės rūpestingumo simbolis, suvienijantis šeimą prie stalo. Iki auksinės plutelės iškepta antis patiekiama su raugintomis bulvėmis, kurios sugeria aromatingas sultis ir prieskonius, sukurdamos nepamirštamą įspūdį.

Anties kepimas – tai ne tik kulinarinių įgūdžių reikalas, bet ir galimybė būti kūrybingam.

Šis patiekalas idealiai tinka žiemos šventėms, pavyzdžiui, Kalėdoms ar Naujiesiems metams, taip pat taps tikra bet kurios šventės puošmena. Kepimo metu antis išsiskiria nuostabiu skoniu, kurio nepaneigs nė vienas svečias.


Sudedamosios dalys: 1:

  • Anties skerdena – 1,8 kg;
  • bulvės – 1,3 kg;
  • obuoliai – 3 vnt;
  • džiovintos slyvos – 10 vnt;
  • medus – 1 šaukštelis;
  • česnako – 5 skiltelės;
  • druskos – 2 šaukšteliai;
  • kivi – ½ šaukštelio;
  • sojų padažas – 2 šaukštai.

Keptos anties su bulvėmis paruošimas:

Marinatui sumaišykite medų su sojų padažu, į mišinį suberkite česnaką, įberkite druskos. Šiuo mišiniu patepkite antį iš vidaus ir iš išorės, tada po celofanu marinuokite šaldytuve 3-4 valandas. Iš

anksto antį reikia nusausinti, pašalinti visą perteklių. Taip pat nuplaukite džiovintas slyvas, nusausinkite jas ir smulkiai supjaustykite

. Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite juos į marinuotos anties vidų, užspauskite smeigtukais. Įdėkite skerdeną į kepimo maišelį, padarykite jame nedideles skylutes ir

kepkite antį 200 laipsnių temperatūroje 1,5 valandos. Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į maišą su iškepta antimi

. Bulves uždenkite maišu ir antį kepkite dar 30-40 min.

Главное Новогоднее блюдо. Запеченная утка с картофелем: никто не устоял перед её ароматом

Patiekalui papuošti naudokite kivius ir citrinos griežinėlius. Gaunasi labai skani ir aromatinga antis šventiniam stalui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *