Šviežios ir aromatingos salotos puikiai tiks prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Jaunų kopūstų ir agurkų salotos su grietine
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
kopūstų, 400 g;
– kukurūzų, 100 g; –
žaliojo obuolio, 1 vnt
; – agurkų, 1 vnt;
– krapų, druskos ir pipirų pagal skonį
; – grietinės, 3-4 valgomųjų šaukštų
;
– citrinos sulčių, 1 valgomojo šaukšto
.
Gaminimo procesas
Obuolį, jei reikia, nulupti, sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti nedideliais šiaudeliais, apšlakstyti citrinos sultimis.
Kopūstą smulkiai supjaustyti, agurką supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Visus ingredientus sumaišyti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais, grietine.
Kalendrų salotos su kiaušiniais:
–
kopūstai, 400 g;
– agurkai, 2 vnt
; – krapai ir kalendros pagal skonį;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– garstyčios, 1-2 šaukšteliai
; – grietinė, 3 šaukštai;
– druska ir pipirai pagal skonį.
Kepimo procesas
Kiaušinius išvirti, atvėsinti ir sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti smulkiais kubeliais
. Agurkus taip pat supjaustyti, žalumynus susmulkinti, kopūstus smulk
iai
supjaustyti
. Visus ingredientus sumaišyti, pagardinti druska, pipirais, garstyčiomis ir grietine
.