Burokėlių salotos yra vienas iš tradicinių rusų ir Rytų Europos virtuvės patiekalų. Burokėliai, kaip pagrindinis ingredientas, pasižymi ne tik ryškia spalva ir saldžiu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių, dėl kurių jie yra nepakeičiami mityboje.
Salotas „Julija” galima paruošti iš paprastų ingredientų
.
Jos yra biudžetinės, bet kartu gana skanios ir maistingos. Joje yra visų tų komponentų, kurių visada yra šaldytuve: bulvių, raugintų agurkų, morkų.
Papasakosime, kaip greitai paruošti salotas „Julija”
.
Ingredientai: 1:
- Burokėliai: burokėliai – 2 vnt;
- bulvės – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- vištienos filė – 350 g;
- marinuotas agurkas – 3 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- majonezas;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų „Julija” paruošimas:
Burokėlius, morkas ir bulves kepkite folijoje orkaitėje 1 val. Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, smulkiai supjaustykite kartu su marinuotais agurkais.
Sumaišykite agurkus ir filė su pora šaukštų majonezo, pirmąjį sluoksnį sudėkite į salotinę. Supjaustykite svogūnus plunksnelėmis, sudėkite juos kaip antrąjį sluoksnį
. Svogūnų sluoksnį aptepkite majonezu, ant jo sudėkite tarkuotas keptas bulves. Bulvių sluoksnį aptepkite majonezu, ant jo sutarkuokite morkas
. Burokėlius
sutarkuokite
smulkia tarka ir ½ jų sumaišykite su šaukštu majonezo. Paskutiniu salotų sluoksniu dėkite burokėlius į majonezą
. Salotų viršų ir šonus papuoškite likusiais burokėliais.
Taip pat salotas galite papuošti žalumynais pagal pageidavimą. Šio patiekalo nereikia laikyti šaldytuve, jis iš karto paruoštas patiekti.