„Oreo” pyragas yra tikras atradimas visiems garsiųjų sausainių su grietinėlės įdaru mėgėjams. Šis desertas, kuriame dera traški šokolado plutelė ir švelnus kremo sluoksnis, idealiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek jaukiems pasisėdėjimams su draugais.
Įkvėptas populiarių sausainių su vienu iš labiausiai atpažįstamų skonių derinių – šokoladu, vanile ir grietinėle – „Oreo” tortas traukia dėmesį ne tik savo skoniu, bet ir įspūdinga išvaizda.
Jis puikiai tinka bet kokiai progai – nuo gimtadienio iki namų šventės. Lengvai paruošiamas ir visada įspūdingas, šis skanėstas sugeba užkariauti saldumynų mėgėjų širdis, išlikdamas kultiniu kultinių desertų atstovu.
Šokolado drožlių ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- kakavos – 1,5 valgomojo šaukšto;
- cukraus – 3 šaukštai;
- sviesto – 100 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 500 g;
- cukraus – 80 g;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- želatinos – 10 g;
- vandens – 3 šaukštai;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- šokoladas – 80 g;
- džiovintos slyvos – 100 g.
Paruošimas:
Miltus sumaišykite su kakava ir cukrumi. Į birius produktus suberkite sviestą ir stambia trintuve įtrinkite jį į mišinį
. Rankomis suminkykite mišinį į trupinius ir supilkite į sausą keptuvę, kepkite 10-15 min. Kremui grietinėje sumaišykite cukrų ir vanilinį cukrų, susmulkinkite graikinius riešutus
, smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas ir susmulkinkite šokoladą. Želatiną sumaišykite su vandeniu, ištirpinkite ir sumaišykite su šaukštu grietinės mišinio. Želatiną supilkite į grietinę, suberkite riešutus, džiovintas slyvas, šokoladą ir išmaišykite.
½
trupinių mišinio sukrėskite į tešlos žiedą, jį sutrinkite ir užtepkite kremo. Kremo viršų apibarstykite likusiais trupiniais ir palikite tortą šaldytuve porai valandų.
Gausite skanų ir neįprastą „Oreo” pyragą nekepdami. Šis tortas tikrai nustebins jūsų svečius ir taps mėgstamiausiu tarp desertų.