Omletas tik iš trijų ingredientų: švelnus, orus ir visai nesunkus.

Daugelyje šalių būtent omletas dažniausiai būna ant rytinio stalo. Paprastai jis ruošiamas iš kiaušinių ir pieno, o tada viskas priklauso nuo virėjo fantazijos: vieni mėgsta pridėti rūkytos mėsos, kiti – žolelių ar daržovių, o treti patiekalą paverčia desertu, derindami jį su vaisiais.

Šis receptas pasiūlys visiškai kitokį maisto gaminimo būdą – nenaudojant aliejaus, viryklės ar orkaitės. Metodas gali pasirodyti nepažįstamas, tačiau rezultatas tikrai vertas dėmesio.

Paruošimui reikės: 1:

  • Reikės: 250 ml šiek tiek pašildyto pieno (neimkite tiesiai iš šaldytuvo);
  • 4 kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos.

Pirmiausia sudaužykite kiaušinius ir lengvai išmaišykite juos šakute. Įberkite šiek tiek druskos ir supilkite pieną. Nereikia stipriai plakti – tiesiog išmaišykite iki vientisos masės.

Tada paimkite puodą ir pripilkite į jį vandens. Skysčio tūris turi būti toks, kad siektų lėkštės, į kurią dedamas kiaušinių mišinys, vidurio lygį.

Dabar lėkštę su turiniu įdėkite į puodą. Uždenkite dangčiu. Pastatykite puodą ant viryklės ir įjunkite didžiausią kaitrą. Skysčiui užvirus, sumažinkite kaitrą ir virkite dar dvidešimt minučių.

Pasibaigus laikui, nuimkite dangtį, atsargiai išimkite lėkštę, stengdamiesi nenusideginti garais. Paruoštą omletą galima patiekti iš karto – jis bus ypač skanus karštas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *