Daugelyje šalių būtent omletas dažniausiai būna ant rytinio stalo. Paprastai jis ruošiamas iš kiaušinių ir pieno, o tada viskas priklauso nuo virėjo fantazijos: vieni mėgsta pridėti rūkytos mėsos, kiti – žolelių ar daržovių, o treti patiekalą paverčia desertu, derindami jį su vaisiais.

Šis receptas pasiūlys visiškai kitokį maisto gaminimo būdą – nenaudojant aliejaus, viryklės ar orkaitės. Metodas gali pasirodyti nepažįstamas, tačiau rezultatas tikrai vertas dėmesio.
Paruošimui reikės: 1:
- Reikės: 250 ml šiek tiek pašildyto pieno (neimkite tiesiai iš šaldytuvo);
- 4 kiaušinių;
- žiupsnelio druskos.

Pirmiausia sudaužykite kiaušinius ir lengvai išmaišykite juos šakute. Įberkite šiek tiek druskos ir supilkite pieną. Nereikia stipriai plakti – tiesiog išmaišykite iki vientisos masės.
Tada paimkite puodą ir pripilkite į jį vandens. Skysčio tūris turi būti toks, kad siektų lėkštės, į kurią dedamas kiaušinių mišinys, vidurio lygį.
Dabar lėkštę su turiniu įdėkite į puodą. Uždenkite dangčiu. Pastatykite puodą ant viryklės ir įjunkite didžiausią kaitrą. Skysčiui užvirus, sumažinkite kaitrą ir virkite dar dvidešimt minučių.

Pasibaigus laikui, nuimkite dangtį, atsargiai išimkite lėkštę, stengdamiesi nenusideginti garais. Paruoštą omletą galima patiekti iš karto – jis bus ypač skanus karštas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

