Omleto istorija siekia kelis šimtmečius
. Pirmieji omletai buvo paruošti Prancūzijoje. Iš pradžių šis patiekalas buvo svieste kepti plakti vištų kiaušiniai. Kitos šalys turi savų omleto gaminimo ypatumų. Pavyzdžiui, Ispanijoje omletas ruošiamas su bulvėmis, o Italijoje – su sūriu ir daržovėmis
. Omletas greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl savo skonio ir paprasto paruošimo. Šiandien yra daugybė omleto receptų, galinčių patenkinti bet kokį skonį
. Tai puikus sotaus pusryčių pasirinkimas.
Sudedamosios dalys: – Keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė:
- Kiaušinis – 8 vnt;
- Pienas – 400 ml;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 10 g.
Omleto paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir įberkite druskos, išmaišykite, bet neperplakite. Pasirinkite tokią formą, kad omletas lengvai iškiltų 3-3,5 cm.
Ištepkite formos dugną ir šonus sviestu ir supilkite į ją kiaušinių masę. Kepkite omletą 40-45 min. 190 laipsnių temperatūroje
. Iškepęs omletas šiek tiek nusistovės – tai nėra labai svarbu. Gausite skanų omletą, visai kaip vaikų darželyje.

Tai sveiki pusryčiai, tinkantys visai šeimai.

Į omletą galite dėti įvairių sūrių ir daržovių, kad jis būtų sodresnio skonio.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

