Obuolių uogienė gaunama tiesiog gintarinė, medaus spalvos – obuolių gabalėliai skaidrūs, tankūs. Džemas puikiai tinka kaip keksiukų įdaras, desertų ir pyragų priedas.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
obuolių, 1,5 kg;
– sodos, 3 šaukštelių
; – vandens, 3 litrų.
Sirupui paruošti reikia:
–
vandens, 200 ml;
– cukraus, 800 g;
– citrinos sulčių, 2 valg.
Gaminimo procesas
Šiai uogienei visada imu kietų veislių obuolius, tada gabaliukai būna tankūs.
Puode sumaišykite vandenį ir sodą
, supjaustykite obuolius daržovių pjaustykle arba mažais gabaliukais peiliu.
Supilkite obuolius į vandenį su soda ir palikite 1 valandai.
Sirupui sumaišykite cukrų, citrinos sultis ir vandenį, užvirinkite užvirus 5 min.
Obuolių skilteles išimkite iš vandens su soda, leiskite nusausėti ir supilkite į švarų puodą, užpilkite karštu sirupu, puodą uždenkite dangčiu ir palikite per naktį patalpoje
.
Ryte puodą uždedame ant viryklės, užvirus paviriname 5 minutes ir paliekame 8 valandas.
užvirus vėl paviriname 5 minutes, atvėsiname 8 valandas ir paskutinį kartą užviriname 5 minutes.
Džemą
supilstome
į sterilizuotus stiklainius, užsukame dangtelius, užsukame ir paliekame atvėsti.
Laikomės rūsyje arba sandėliuke
.
Mano šeima mėgsta tokią uogienę prie blynų, blynelių ir lietinių, aš dažnai su tokiu įdaru gaminu pyragus ir koldūnus.