Obuolių sūreliams gaminti naudokite paprastus produktus: varškę, kiaušinius, obuolius, cukrų, miltus ir grietinę. Tai greitas receptas, kuriam nereikia daug ingredientų, tačiau rezultatas visada būna skanus ir sotus.

Sudedamosios dalys: 1:
- Miltai – 10 valgomųjų šaukštų;
- varškės – 350 g;
- cukrus – 100 g;
- grietinė – 3 valg;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- obuoliai – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- rauginimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- druskos – ant peilio galo

Paruošimas:
- Morkas ir obuolius sutarkuokite. Kad obuoliai nepatamsėtų, galite įpilti citrinos sulčių.
- Giliame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius ir grietinę. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską, gerai išmaišykite. Po to sudėkite tarkuotus obuolius ir morkas, vėl išmaišykite. Palaipsniui supilkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą, kuri turi būti tanki ir šiek tiek tiršta.
- Suformuokite nedidelius sūrelius ir apvoliokite juos miltuose.
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite sūrio pyragėlius po 2-3 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
- Paruoštus sūrelius galima patiekti su medumi, uogiene, grietine arba jogurtu. Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams arba lengvam užkandžiui. Jei mėgstate ryškų morkų skonį, galite padidinti jų kiekį – jos suteiks sūreliams papildomo saldumo ir gražios spalvos.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

