Skanios salotos ant šventinio stalo gali pakeisti daugybę įvairių užkandžių. Svarbiausia, renkantis patiekalus, šias salotas pasirinkti teisingai. Tai neturėtų būti klasikinės salotos, pavyzdžiui, „Olivier” arba „Silkė po šuba”. Paprastai tradicinės salotos svečiams greičiau nusibosta, todėl reikia įvairių užkandžių gausos
. Pasigaminti skanių originalių salotų nėra sunku. Reikia laikytis paprastų gaminimo taisyklių. Pavyzdžiui, visus ingredientus verta supjaustyti vienodai. Svarbu, kad virtos daržovės būtų kambario temperatūros, taip pat šalti produktai.
Papasakosime, kaip paruošti įdomias salotas „Švelnioji žmona”.
Salotų „Švelni žmona” ingredientai:
- bulvės – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- majonezo: – bulvių – 2 vnt;
- kiaušinis – 2 vnt;
- agurkas – vnt;
- rūkytas kumpis – 200 g;
- sūris – 150 g;
- konservuoti kukurūzai – 50 g.
Salotų „Švelni žmona” paruošimas:
Bulves išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Į gilią formą, uždengtą maistine plėvele, sudėkite ½ bulvių masės.
Bulvių sluoksnį pasūdykite, ištepkite majonezo tinkleliu.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite juos smulkia tarka, sudėkite į kitą sluoksnį, pasūdykite. Agurką supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite ant kiaušinių sluoksnio
. Rūkytą kumpį supjaustykite skaidulomis, sudėkite ant agurkų sluoksnio. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sudėkite rūkytos vištienos sluoksnį
. Sluoksnius sutrinkite, ant sūrio sluoksnio uždėkite bulvių masės. Vėl sutankinkite sluoksnius, tada apverskite formą ant plokščios lėkštės ir išimkite ją.
Nuimkite nuo salotų maistinę plėvelę, viršų ištepkite majonezu
.
Salotų viršų apibarstykite kukurūzais, palikite valandai šaldytuve.
Gausite lengvas sluoksniuotas salotas.
Šis patiekalas puikiai papildys kitas salotas ant šventinio stalo.