Šokoladu aplietas slyvų pyragas – neįtikėtinai skanus ir paprastas skanėstas visai šeimai. Jame dera paprastas paruošimas ir puikus skonis.

Pyragų ingredientai:
- 1 v. š. kondensuoto pieno;
- 2 kiaušiniai;
- 3 šaukštai kakavos;
- 1 puodelis miltų;
- 1 valgomasis šaukštelis kepimo sodos (geriamosios sodos).
Kremui:
- Sulaužykite 500 g džiovintų slyvų (susmulkinkite mėsmale);
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 500 g grietinės;
- 1 valg. š. graikinių riešutų (susmulkinti).

Glazūra:
- Šokoladas: 100 g šokolado;
- 100-150 g grietinėlės;
- 1 šaukštelis kakavos.
Paruošimas:
- Tešlai visus ingredientus reikia gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Supilkite masę į formą, iškepkite 3-4 paplotėlius. Kiekvienas pyragas kepamas 15 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje. Pyragaičiams skirtą masę supilti plonu sluoksniu.
- Paruoštus pyragaičius aptepkite kremu, viršutinį palikdami be kremo. Ant jo paviršiaus išdėlioti džiovintų slyvų ir riešutų gabalėlius, tada užpilti glajumi.
- Glajui šokoladą ištirpinkite kaitindami ant silpnos ugnies arba vandens vonelėje. Kai šokoladas ištirps, supilkite grietinėlę ir kakavą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Šiek tiek atvėsinkite glajų ir atsargiai juo padenkite torto viršų.

Tortas paruoštas – mėgaukitės nuostabiu šokolado, džiovintų slyvų ir riešutų derinio skoniu!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

