Nuostabus grybų užkandis. Skanūs marinuoti grybai: šventinio stalo receptas

Šampinjonai ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami, todėl puikiai tinka įvairiems užkandžiams gaminti. Jie puikiai tinka su įvairiais įdarais, prieskoniais ir priedais, o tai atveria begalę galimybių kulinariniams eksperimentams

. Europoje grybai populiarūs nuo XVII a. pabaigos ir nuo to laiko užėmė tvirtą vietą įvairių šalių gastronomijoje. Grybai pasižymi puikiu skoniu ir tekstūra, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo salotų ir karštųjų užkandžių iki troškinių ir garnyrų.

Paruoškime užkandžių grybų šventiniam stalui

.

Ingredientai: 1:

  • Grybai – 700 g;
  • Vanduo – 100 ml;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • kalendros – 1/2 šaukštelio;
  • Juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
  • lauro lapai – 2 vnt;
  • actas 9% – 1,5 valg;
  • krapai – ryšulėlis;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • česnakas – 2 skiltelės.

Užkandžių grybų paruošimas:

Pievagrybius nulupkite ir perpjaukite į dvi dalis. Į puodą supilkite vandenį ir augalinį aliejų, suberkite druską, cukrų, kalendrą, juoduosius pipirus, įdėkite lauro lapą.

Smulkiai sukapokite ryšulėlį krapų ir petražolių

.

Keptuvėje pirmiausia apkepkite žalumynus, tada sudėkite grybus

. Grybus po dangčiu užvirinkite, supilkite į juos actą ir palikite virti 5-7 minutes. Tuo tarpu svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite ir sumaišykite dubenyje.

Į dubenį su svogūnais sudėkite dalį grybų ir užpilkite sultiniu. Uždenkite grybų sluoksnį su svogūnais ir vėl sudėkite grybus, užpilkite

juos

sultiniu

. Uždenkite grybus svarstyklėmis ir užklijuokite maistine plėvele. Palikite grybus 24 valandas marinuotis šaldytuve.

Сказочная закуска из шампиньонов. Вкусные маринованные грибы: рецепт на праздничный стол

Marinuoti grybai yra skanūs. Tai geras užkandis bet kokia proga, kuris patiks visiems.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *