Pupelės ir marinuoti agurkai atrodo mažai tikėtini produktai. Tačiau tinkamai parinkus kitus komponentus paaiškėja, kad jie sėkmingai papildo vienas kitą. Taigi, jei ieškote neįprastų salotų, kurios bus sočios ir lengvos, harmoningai derės su kitais patiekalais.
Pupelės – baltymų, ląstelienos ir vitaminų šaltinis. Rauginti agurkai – suteikia rūgštumo, kuris kontrastuoja su švelniomis pupelėmis. Jie nuostabiai traška ant dantų, todėl patiekalas tampa įdomus.

Produktų sąrašas:
- 200 g konservuotų pupelių;
- 3 agurkai;
- 200 g morkų;
- 4 šaukštai augalinio aliejaus;
- ryšulėlis krapų, petražolių;
- žiupsnelis druskos.
Agurkus supjaustykite šiaudeliais. Perkelkite į salotinę prie pupelių. Morkas sutarkuokite stambia tarka, o svogūną supjaustykite lėtai. Svogūnus ir morkas sudėkite į keptuvę. Kepkite juos, kol suminkštės. Siųskite jas į salotas.

Smulkiai supjaustykite žalumynus ir pridėkite prie likusių komponentų. Pasūdykite, išmaišykite ir galite patiekti. Tai tokios biudžetinės salotos.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

