Iš cukinijų paruošti dietiniai patiekalai pasižymi sveikumu ir švelnumu. Jie tinka vasarai, kai norisi ko nors lengvo. Cukinijos yra švelnaus skonio ir puikiai virškinamos, todėl šią sriubą labai vertina mėgstantys subalansuotą mitybą arba besilaikantys dietos.

Dažnai į sriubas dedama bulvių ir morkų, svogūnų, įpilama grietinėlės, susmulkinamos žolelės, kad skonis ir aromatas būtų sodresnis.
Cukinijų sriuba yra malonaus skonio. Ji lengvai virškinama, gali numalšinti alkį ir nepalieka sunkumo jausmo. Tai puikus pasirinkimas pietums gaminti. Ji taip pat gali tikti ir vakarienei. Dėl švelnios tekstūros ir natūralaus skonio patiekalą pamėgs visa šeima.
Ko prireiks gaminimui: 1:
- petražolių;
- sviesto – 10 g;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- petražolės šaknies – 1 vnt;
- grietinėlės – 200 g;
- liesas sviestas – 3 šaukštai;
- bulvės – 1 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- cukinijos – 500 g.
Sudedamosios dalys džiūvėsėliams:
- Druska – ¼ šaukštelio;
- Provanso žolelių arba raudonėlio – 1 šaukštelis;
- lieso sviesto – 2 šaukštai;
- malto sauso česnako – 2 šaukšteliai;
- duonos – 250 g.
Kaip paruošti:
Supjaustykite svogūną ir cukiniją mažais kubeliais. Morką sutarkuokite kartu su petražolės šaknimi. Į keptuvę įpilkite lieso aliejaus, pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės.

Į daržoves suberkite petražolės šaknį ir minutę pakepinkite. Sudėkite cukinijas į puodą, įpilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų daržoves. Kai masė užvirs, virkite ant silpnos ugnies. Nulupkite bulves, supjaustykite jas kubeliais ir įmeskite į sriubą.
Duoną supjaustykite batonais, nusiųskite į maišelį. Į maišelį įberkite druskos su prieskoniais, sauso česnako ir lieso aliejaus. Uždarykite maišelį ir pakratykite. Po to supilkite duoną ant kepimo skardos, prieš tai išklotos pergamentu. Dešimt minučių džiovinkite duoną 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Į sriubą supilkite grietinėlę, sumaišykite su sviestu, druska. Plakite sriubą iki vientisos masės panardinamuoju mikseriu.

Sriubą patiekite su duonos riekelėmis ir smulkintais žalumynais. Sriubos skonis nuostabus!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

