Niekada nepavargstu jį gaminti vaikams. Skanus ir sultingas pyragas be vargo: vakarienė visai šeimai

Pyragai buvo svarbus kulinarinio pasaulio atradimas. Iš esmės senovės žmonėms pyragas buvo skani duona su įdaru. Vėliau pyragų samprata vystėsi, receptai tapo sudėtingesni

. Viduramžiais maistas tapo ne tik kūno sotinimo, bet ir pramogos būdu. Buvo ypatingų pyragų su gyvais gyvūnais. Į pyrago vidų buvo dedami maži paukšteliai, pelės ir voverės. Perpjovus pyragą, gyvūnai iššokdavo priešais valgio svečius

. Dabar pyragai gaminami daug humaniškiau nei anksčiau. Papasakosime, kaip sukurti sultingą pyragą su mėsa.

Pyragui skirtos tešlos sudedamosios dalys:

  • Šiltas vanduo – 400 ml;
  • Mielės – 1,5 šaukštelio;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Augalinis aliejus – 3 valg;
  • Miltai – 600 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Įdaras – 400 g;
  • Bulvės – 2 vnt;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 40 ml;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • universalių prieskonių – 1 šaukštelis;
  • Paprikos – 1 šaukštelis.

Mėsos pyrago paruošimas:

Į dubenį su šiltu vandeniu supilkite mieles, cukrų ir druską, maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į vandenį įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite

. Į mišinį suberkite miltus ir rankomis užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Tešlą sulipdykite į bloką ir palikite valandą šiltai po celofanu

. Tuo tarpu įdarui ketvirčius svogūnų supjaustykite žiedais ir sudėkite į faršą. Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais, pasūdykite ir užpilkite augaliniu aliejumi.

Į faršą suberkite universalius prieskonius, papriką ir išmaišykite.

Не устаю его готовить детям. Вкусный и сочный пирог без хлопот: обед для всей семьи

Išminkykite tešlą ir padalykite į 4 gumulėlius – 2 didesnius.

Iš didesnių gumulėlių iškočiokite 30-33 cm tortilijas

. Ant kiekvienos tortilijos dėkite įdaro, paskirstykite jį paviršiuje, bet nesiekite 2 cm krašto.

Не устаю его готовить детям. Вкусный и сочный пирог без хлопот: обед для всей семьи

Likusius mažus paplotėlius iškočiokite tokio skersmens, kokio skersmens yra įdaras ant didžiosios riestainės

. Mažais paplotėliais uždenkite įdarą ant didžiųjų riestainių

.

Не устаю его готовить детям. Вкусный и сочный пирог без хлопот: обед для всей семьи

Užklijuokite paplotėlių kraštus, surišdami juos į pynę. Aptepkite

paplotėlių viršų kiaušiniu, o viduryje padarykite skylutę.

Sudėkite paplotėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Не устаю его готовить детям. Вкусный и сочный пирог без хлопот: обед для всей семьи

Rezultatas – mėsingas, sultingas ir aromatingas pyragas. Jis gali pakeisti klasikinius pyragus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *