Krabų salotos yra populiarus patiekalas kai kuriose buvusios SSRS šalyse. Jos istorija siekia sovietinius laikus, kai buvo ribotos galimybės gauti jūros gėrybių, įskaitant krabus
. Yra kelios krabų salotų kilmės versijos. Viena iš jų teigia, kad salotos buvo išrastos 1930 m. kaip alternatyva brangiems krabų patiekalams
. Kita versija teigia, kad krabų salotos atsirado 1950 m. Maskvos ir Leningrado restoranuose kaip partijos darbuotojų ir intelektualų patiekalas.
Šiandien krabų salotos ruošiamos pagal skirtingus receptus, su skirtingais ingredientais ir gaminimo būdais
.
Krabų salotų ingredientai:
- Pupelių konservai – 200 g;
- agurkai – 200 g;
- krabų lazdelės – 200 g;
- krapų – 20 g;
- petražolių – 20 g;
- žaliasis svogūnas – 30 g;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis;
- lieso majonezo – 2 šaukštai. l.
Krabų salotų paruošimas:
Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite dubenyje su konservuotomis pupelėmis. Iš agurkų pašalinkite vandeningą vidurį, supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite petražoles, krapus ir žaliąjį svogūną
. Agurkus, žaliąjį svogūną, petražoles ir krapus sudėkite prie krabų lazdelių ir pupelių, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite majonezu.
Visus salotų komponentus sumaišykite
.

Galite palikti šiek tiek žalumynų krabų salotoms papuošti.

Gaunasi skanios salotos, kurios puikiai tinka šventiniam stalui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

