Salotos su vištiena ir bulvėmis yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų daugelyje pasaulio virtuvių. Jose dera paprastas paruošimas, prieinamos sudedamosios dalys ir turtingas skonis, todėl jos puikiai tinka tiek kasdieniam maistui, tiek šventiniam stalui.
Šios salotos išpopuliarėjo dėl savo universalumo ir galimybės paįvairinti receptą pridedant įvairių prieskonių ir ingredientų
.
Priklausomai nuo regiono ir pageidavimų, į jas gali įeiti tokie komponentai kaip šviežios daržovės, riešutai, žolelės ir įvairūs padažai – nuo klasikinio majonezo iki lengvesnių padažų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Vištienos filė;
- bulvės;
- Kiaušinių baltymai;
- Majonezas;
- Kukurūzai.
Dešimtojo dešimtmečio salotų ruošimas:
Vištienos filė išvirkite, tada padalykite ją į pluoštus ir išklokite kaip pirmąjį salotų sluoksnį. Pirmąjį sluoksnį ištepame majonezu
. Taip pat iš anksto išverdame bulves, jas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Bulvių sluoksnį patepame majonezu, ant jo dedame tarkuotų baltymų sluoksnį
. Baltymų sluoksnį patepame majonezu ir ant jo dedame kukurūzų.
Gaunasi skanios dešimtojo dešimtmečio salotos. Jas galima ruošti ir šventėms, ir kasdien.