Varškės desertas su ananasais – nuostabus lengvumo, gaivumo ir neįtikėtino skonio derinys, kasdieniam valgiaraščiui suteikiantis ypatingos šventės prieskonį. Šis desertas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško skanėsto, kuris būtų ne tik skanus, bet ir sveikas. Varškėje, kuri yra pagrindinis ingredientas, gausu baltymų ir kalcio, todėl ji yra ne tik maistinga, bet ir sveika. Ananasai desertui suteikia ryškumo ir sultingumo, pripildydami jį tropinio skonio ir lengvo rūgštumo.
Šiam desertui gaminti naudojami paprasti ir nebrangūs ingredientai, todėl kiekvienas gali lengvai jį pasigaminti savo virtuvėje.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: varškė – 200 g;
- grietinė – 200 g;
- Cukraus milteliai – 100 g;
- aguonos – 30 g;
- marinuoti ananasai – 200 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Greitai tirpstanti želatina – 20 g;
- Vanduo – 100 ml.
Varškės deserto su ananasais paruošimas:
Sumaišykite želatiną su vandeniu ir palikite išbrinkti. Tuo tarpu varškę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra, į mišinį įberkite aguonų, marinuotų ananasų ir grietinės
. Išbrinkusią želatiną
supilkite
į varškės masę ir išmaišykite. Supilkite mišinį į atskirą indą, uždenkite jį maistine plėvele.
Palikite desertą šaldytuve porai valandų, kol sustings.
Taip gauname paprastą, bet skanų ananasų desertą su varške.
Jį galima patiekti vietoj pyragaičių ir saldumynų.