Neįprastos salotos „Amazon”. Visiems patinka ant šventinio stalo

Salotos su grybais ir ananasais „Amazonė” – tai neįprastas ingredientų derinys, suteikiantis patiekalui originalaus skonio. Kepti grybai kartu su sultingais ananasais sukuria įdomų skonio derinį, o majonezo padažas salotoms suteikia pikantiškumo.

Šios salotos gali tapti ir lengva vakariene, ir papildymu prie pagrindinio patiekalo ant šventinio stalo. Jas lengva paruošti, joms nereikia sudėtingų ingredientų.

Papasakosime, kaip paruošti salotas „Amazonė”.

Ingredientai: 1:

  • Virtos vištienos – 350 g;
  • kepti grybai su svogūnais – 250 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Agurkai – 3 vnt;
  • Sūris – 200 g;
  • Konservuoti ananasai – 580 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Majonezas.

Salotų „Amazonė” paruošimas:

Virtą vištieną nuvalykite nuo odos ir kaulų, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pirmuoju sluoksniu išdėliokite salotinėje. Patiekimui galite naudoti tešlos žiedą

. Mėsos sluoksnį aptepkite majonezu. Į svogūnus ir pakepintus grybus įmaišome šaukštelį majonezo, išmaišome ir išdėliojame kitą sluoksnį

. Ant grybų sluoksnio padarome majonezo tinklelį, paviršių įtriname virtais kiaušiniais. Kiaušinių sluoksnį pasūdome, aptepame majonezu

. Agurkus smulkiai supjaustome ir uždedame ant kiaušinių sluoksnio. Ant agurkų sluoksnio padarykite majonezo tinklelį, ant jo užtarkuokite sūrio

. Ananasus supjaustykite smulkiai, prieš tai atsikratykite jų sulčių

.

Ananasus sudėkite ant sūrio sluoksnio. Tada susukite žiedą ir išimkite jį iš salotų.

Необычный салат “Амазонка”. На праздничном столе его обожают все

Gaunasi gana skanios ir gražios šventinės salotos. Jei norisi, majonezą galima pakeisti grietine arba graikišku jogurtu.

Šis receptas paimtas iš youtube kanalo Cooking with Tanya 2.0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *